Per Toni de la Torre

El de 2021 també serà un Nadal ben estrany. El que no faltarà, segur, és la tradició de fer una marató d'episodis nadalencs de sèries. N'hi ha molts per triar, però us hem escollit 5 que, duna manera o una altra, són perfectes per aquest 2021.

Ted Lasso

Episodi: Carol of the Bells (2a temporada, episodi 4).

De què va? La dosi d'optimisme que proporciona Ted Lasso és més necessària que mai aquests dies en què la pandèmia torna a ser omnipresent. Si a més ho combinem amb l'esperit nadalenc tenim la barreja perfecta per somriure aquestes festes. Això passa en aquest episodi que comença amb un Ted fent el cor fort perquè s'apropa Nadal i serà el primer que passarà sol des del seu divorci. La Rebecca s'adona del que li passa i, invertint la dinàmica habitual de la sèrie, en la que normalment és en Ted qui anima a tothom que té a prop, s'assegura de reclutar-lo per una missió secreta que farà que gaudeixi del Nadal. L'episodi també explica com passen el Nadal altres personatges de la sèrie, i s'incideix, a través de la trama del sopar que organitza en Higgins, en la fraternitat que es crea a través del futbol. A part d'aquest episodi, Apple TV+ també ha publicat fa uns dies un petit episodi nadalenc de Ted Lasso a YouTube.

Plafaforma: Apple TV+

Mad Men

Episodi: Christmas Comes But Once A Year (4a temporada, episodi 2).

De què va? A ningú li agraden les restriccions d'aquests temps de pandèmia. Però, ei, alguna cosa bona tenen. Per exemple, ens han estalviat els sopars de Nadal d'empresa. Aquest episodi nadalenc de Mad Men exposa molt bé com de vergonyants poden arribar a ser. De fet, comença amb la decisió de no fer cap celebració a l'agència. Però tot canvia quan un client important els força a fer-li una festa que acaba sent una autèntica festassa. El client en qüestió, veient la desesperació que tenen per complaure'l, se n'aprofita en tots els sentits que pot i acaba fent humiliar en Roger Sterling, disfressat de Pare Noel. Un perfecte retrat dels jocs de poder i interessos que acostuma a haver-hi en qualsevol celebració dins de l'entorn laboral, però especialment als dinars de Nadal. Aquest episodi complementa molt bé amb l'episodi nadalenc de The Office.

Plafaforma: Amazon Prime Video.

Modern Family

Episodi: Express Christmas (3a temporada, episodi 10).

De què va? Les reunions familiars del 2021 també seran estranyes, aquest any. De fet, hi ha tanta gent ja confinada que en moltes famílies ves a saber si es podran trobar. En una situació similar, tot i que sense virus pel mig, es troben els protagonistes de la comèdia Modern Family en aquest episodi en què descobreixen que no podran estar junts per Nadal. Tenen la idea de celebrar-lo abans d'hora, aquell mateix dia, en una versió exprés, de manera que els personatges s'organitzen en grups de dos per comprar tot el que necessiten per la festa. Cap de les parelles aconsegueix assolir el seu objectiu, i tot plegat és infructuós, però en el procés d'intentar aconseguir-ho, se senten més units. I no és aquesta la gràcia de reunir-se amb la família per celebrar el Nadal? Aquest episodi conté la dosi de sucre que tota marató d'episodis nadalencs necessita.

Plafaforma: Disney+

The West Wing

Episodi: In Excelsis Deo (1a temporada, episodi 10)

De què va? No tot són males notícies aquest Nadal, i aquí en va una de bona: el 30 de desembre, la plataforma HBO Max incorporarà sencera The West Wing (que des que va desaparèixer d'Amazon no estava disponible enlloc). Això vol dir que podem triar el seu esplèndid episodi nadalenc de la primera temporada a la nostra tria. És un episodi que posa el pes en el personatge d'en Toby, que rep una trucada perquè identifiqui un sense sostre que ha mort al carrer. En realitat no tenien cap relació, però l'home duia un abric que en Toby havia donat a una associació anys abans i, a l'interior, s'hi havia deixat una targeta de visita. Així, descobreix la història del sense sostre que resulta ser un veterà de guerra i intentarà fer alguna cosa. És un episodi emotiu que ens recorda la realitat de moltes persones sense llar, per als que aquests dies freds són particularment durs.

Plafaforma: HBO Max (a partir del 30 de desembre).

Mr. Bean

Episodi: Merry Christmas, Mr. Bean (1a temporada, episodi 7).

De què va? Les tradicions són importants, i aquí no és Nadal fins que a TV3 emeten episodis de Mr. Bean. Aquest anys, a més, serà especial, ja que els acompanyaran d'un documental magnífic filmat aquest any en motiu del 30è aniversari de la sèrie. El documental, titulat Per molts anys, Mr. Bean, compta amb el mateix Rowan Atkinson, amb el co-creador Richard Curtis i altres col·laboradors explicant l'origen del personatge, sorgint a l'època universitària del comediant. El documental s'emetrà el 4 de gener, acompanyat de diversos episodis de la sèrie. Segur que entre els triats hi haurà l'episodi de Nadal, el del Mr. Bean amb el gall d'indi al cap, que és un dels més recordats. Els espectadors podran enviar missatges en directe explicant quin és el seu episodi preferit i apareixeran a la pantalla en aquesta celebració de la sèrie.

Canal: TV3 a la carta 

ETIQUETES:

Deixa un comentari