Per Toni de la Torre

T'has quedat amb ganes d'històries similars? Fem una tria de pel·lícules, sèries i manga que ompliran la teva set de jocs de supervivència:

As the Gods Will

De què va? Una figura daruma obliga a un grup d'estudiants en una classe a jugar a una sèrie de jocs amb resultats letals. El punt de partida i algun dels jocs d'aquesta pel·lícula, que Takashi Miike va dirigir el 2014 basant-se en el manga homònim, són molt semblants a El juego del calamar, fins arribar al punt que el creador de la sèrie coreana ha hagut de negar que l'hagués copiat, ja que va planejar la seva sèrie abans.

Battle Royale

De què va? Un grup d'estudiants s'han d'enfrontar els uns contra els altres fins que només en quedi un com a part d'un programa d'un govern fictici. Basada en una novel·la d'èxit, la pel·lícula va comptar amb el popular Takeshi Kitano, que va interpretar el professor dels estudiants que guia el joc (jugant amb el seu passat a Humor Amarillo). La pel·lícula va ser prohibida en diversos països.

Alice in Borderland

De què va? Els tres protagonistes queden atrapats a la ciutat de Tòquio, que de cop i volta es converteix en l'escenari de diversos jocs mortals relacionats amb jocs de cartes. Hi han de jugar si volen que la seva visa no caduqui. Amb cada victòria, la visa es renova. Si es queden sense visa seran executats i per tant no tenen més remei que continuar jugant. La sèrie està basada en el manga homònim de Haro Aso.

Liar Game

De què va? Una misteriosa organització crea un esdeveniment on els participants han de superar diferents reptes que si es guanyen es premien amb grans quantitats de diners, però si es perden endeuten als participants. La protagonista és una noia innocent que es troba en un joc on s'ha de ser mal intencionat per sobreviure. El manga, creat per Shinobu Kaitani, està publicat en castellà. També se'n va fer una sèrie.

3%

De què va? Aquesta sèrie brasilera presenta un món no gaire diferent de l'actual on hi ha una divisió entre els rics que ho tenen tot i els pobres que viuen en la misèria. Es crea una competició que es presenta com una oportunitat per als joves que viuen en la misèria per passar al món benestant però que obliga als participants a enfrontar-se entre ells. Només un 3% aconsegueix passar, i d'aquí el títol de la sèrie.

Spartacus: Gods of the Arena

De què va? Potser us sorprèn trobar-la en aquesta llista. Però si parlem de forçar a persones a participar en jocs mortals, és evident que els jocs de gladiadors de l'Antiga Roma són una referència obligatòria. Us recomanem la temporada-preqüela perquè és la que més incideix en com el sadisme dels jocs entretenia als romans i perquè té una trama protagonitzada pels membres més ben posicionats de la societat romana que us farà pensar en alguns moments d'El joc del calamar, màscares incloses.

ETIQUETES:

Deixa un comentari