ENHORABONA Aplaudeixen a TV3 per situar a la primera presentadora negra als seus informatius: "Ja era hora!"

Bea Duodu aquest dilluns al 324

El canal 324 ha escollit a la periodista Bea Duodu, d'origen africà per presentar les notícies del canal 24 hores

TV3 segueix fent passos per a la normalització dels perfils que apareixen al davant de les càmeres. Aquest dilluns el canal de notícies 324, va estrenar una nova presentadora de pell negra i d'origen africà, Bea Duodu per a les rodes nocturnes del canal 24 hores. Duodu ja havia treballat amb Ricard Ustrell a Planta baixa fins que el programa va fer el salt a les tardes.

Ara la periodista originària de Ghana, a l'oest del continent africà, que va arribar a Catalunya amb només quatre anys, fa el salt com a conductora dels informatius. "Fa més de vint anys que visc aquí però no vaig obtenir la nacionalitat fins fa un any", va explicar al 2021. I atenció perquè no serà l'única. Ben aviat els infants que sintonitzin el nou Canal Super3, podran veure a Maria Bouabdellah Shaimi, també de pell negra.

Bea Duodu (Instagram)

Un dels primers en celebrar-ho ha estat Alaaddine Azzouzi, ex-becari de la secció d'Internacional de TV3, fill d'immigrants del nord del Marroc que va néixer a Mataró i que viu a Premià de Mar. Azzouzi, que va demostrar un talent espectacular en tots els seus reportatges i s'ha convertit en tot un referent, va patir en pròpia pell el racisme de la població, tal i com va explicar en diverses intervencions als mitjans.

"Quan tenia deu anys, un dia jugava al carrer amb un noi i de cop el seu pare li va dir: 'Entra a casa ara mateix, que t'he dit que no juguis amb moros", va dir en una entrevista a Vilaweb, mitjà on treballa actualment.

"Més tard, a disset anys, amb tots els amics de Premià de Mar, vàrem voler anar a la discoteca, però a mi no em van deixar entrar. Només a mi; als meus amics sí", va seguir explicant. Azzouzi, que va treballar com a becari a la secció d'Internacional de TV3, va demostrar un talent i un català espectacular. "Per a una societat més justa, calen mitjans de comunicació diversos i representatius", va escriure aquest dilluns en veure a la seva companya al 324.

Un missatge que ràpidament s'ha convertit en viral i molt aplaudit pels espectadors: "Això no hauria de ser notícia…Hauria de ser la normalitat…estem a un mon molt racista", "Ja era hora!", "Fantàstica notícia!", van ser alguns dels comentaris més repetits.

"Aquesta és una victòria col·lectiva, soc aquí gràcies a la feina de totes les que lluiteu per reclamar el nostre lloc a la societat catalana. Això només és l'inici, les filles de les migrants seguirem treballant per ocupar tots els espais!", ha escrit Duodu al seu perfil de Twitter.

Al febrer del 2021, Ricard Ustrell va entrevistar a Bea Duodu i Long Li, dos cares conegudes de TV3 que no podien exercir el seu dret a vot a les eleccions del 14 de frebrer. Long Li va néixer a Catalunya però els seus pares van decidir mantenir la nacionalitat xinesa, un fet imcompatible amb obtenir l'espanyola per disputes entre els dos països.

ETIQUETES:

Comentaris ( 2 )

  1. Josep

    Està bé! Pro deixem estar d caracteristas físiques, color, alçada, ….. , es Molt Important q es una Noia, Competent, amb Qualitat i així es valorar a una Persona, per lo q es. Felicitat, per la feina q fas , senyal de estudis, esforç… i així, pots arribar ( felicitat als pares) i q Gent amb vàlua, sigui on té q estar !

  2. Roure martinenc

    Clar! Aplaudim, el millor que ens podia passar! omplim i sobrerrepresentem en els mitjans de comunicació els magrebins, africans i xinesos, que això de ser blanc autòcton és lleig i passat de moda. Que en som d'acollidors i multiculturals! i així ens anem acostumant al procés de substitució demogràfic que està patint Catalunya, i ho venem com a"guay" i progressista. Catalunya is different.

Deixa un comentari