Cèl·lula de crisi

Títol original: Cellule de crise

Any: 2020

País: Suïssa

Creador: Jacob Berger

Temporades: 6 episodis

Plataforma:

Català: Subtítols

 Célula de crisis (2020) on IMDb

De què va:

Una important ONG d’abast internacional es troba en la situació d’haver de buscar un nou president i el director del comitè executiu, veient que necessita proposar una candidatura innovadora i si pot ser que sigui una dona, opta per una professora universitària que ha estat molt crítica amb organitzacions com la seva. Així, la sèrie narra com aquesta personatge, que es defineix pel seu idealisme, s’endinsa en la cara més fosca de l’ajuda humanitària en unes circumstàncies excepcionals: la crisi que esclata quan uns treballadors de la ONG són segrestats al Iemen.

Interessant:

A partir de la història de la protagonista, la sèrie explora un món poc retratat a les sèries de televisió, com és el de les ONG, des d'una perspectiva gens amable. Les ombres que amaga són múltiples, tant com a organització com a nivell individual, amb el director del comitè executiu revelant-se com un expert en la mentida i ocultant un gran secret. La sèrie també mostra molts personatges que donen més importància a la imatge que projecten que als canvis que realment fan.

Us sonarà:

El nom més conegut és, precisament, el que interpreta el director del comitè executiu, interpretat pel francès André Dussolier, conegut per pel·lícules com Coneixem la cançó d'Alan Reisnais, i també per la seva veu, que podeu sentir en films com Amèlie (n'és el narrador) i també documentals. La protagonista està interpretada per l'actriu suïssos-nord-americana-haitiana Isabelle Cailat, que potser uns sonarà d'haver vist recentment interpretant una periodista a la sèrie Helvètica, també a Filmin.

L'altra trama:

La sèrie enllaça la trama de la ONG amb la d'una federació de futbol fictícia, també amb seu a Ginebra, que té una altra crisi relacionada amb la imatge en esclatar un escàndol de corrupció. En connectar totes dues històries, la sèrie potser estira més el braç que la màniga, eixamplant massa el seu objectiu inicial.

Mira-la si:

T'interessa veure un retrat crític sobre el món de les ONG internacionals i t'agraden els thrillers polítics amb múltiples fronts, com ara Nobel.

No la miris si:

No t'agraden les sèries que dispersen el seu punt de partida i perden el rumb amb diverses trames, no totes tan interessants com la principal.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari