22 de Juliol

Títol original: 22. juli

Any: 2020

País: Noruega

Temporades: 1 temporada

Protagonistes:

Plataforma: ,

Català: Subtítols (FILMIN)

 22 de julio (2020) on IMDb

De què va:

És una sèrie sobre els atemptats que va dur a terme l’empresari d’ideologia ultradreta Anders Behring a Noruega, l’any 2011 (concretament a Oslo, la capital, i a l’illa d’Utoya). Es tracta d’uns fets que van commocionar el país. De fet, el primer episodi de la minisèrie es titula “Al millor país del món”, fent referència a la creença dels noruecs, recolzada per estudis (segons s’explica en un programa de ràdio que se sent en el mateix episodi) que situen Noruega com el país més desenvolupat del món. Aquesta creença fa que els atacs siguin encara més inconcebibles.

Dona-li una oportunitat:

Si t'interessen les sèries basades en fets reals que van més enllà dels fets i volen reflexionar-hi i generar preguntes.

Interessant:

En comptes de recrear els atacs o fixar-se en el perpetrador, cosa que ja havien fet altres pel·lícules, el que fa la minisèrie és centrar-se en diferents personatges de la societat noruega (sanitaris, policia, etc.). A partir d'aquests personatges, als que coneixem molt abans que es produeixin els atemptats, la minisèrie qüestiona que Noruega sigui el millor país identificant diferents problemes que després tindran una incidència important en els fets, especialment les retallades en la sanitat i la policia.

L'actriu:

Alexandra Gjerpen és l'única actriu mínimament coneguda del repartiment. Potser l'heu vist en altres sèries noruegues com Young and Promising. En aquesta minisèrie interpreta una jove periodista que serveix com a vehicle per explorar molts dels temes que vol denunciar la minisèrie. La resta són actors poc coneguts.

L'ambient:

La minisèrie té múltiples localitzacions i aquest és un dels seus punts forts. Al voler fer una radiografia del país, és una ficció molt coral que cobreix molts escenaris i punts de vista diferents que acaben relacionats amb els atemptats.

On:

   

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari