Manel Alías sobre la seva etapa com a corresponsal a Rússia: "Era molt bèstia"

El periodista Manel Alías (46), durant 8 anys corresponsal de TV3 a Rússia i enviat especial al front de combat amb Ucraïna, va ser un dels entrevistats del Col·lapse de Ricard Ustrell per parlar dels dos anys de la guerra. Cal recordar que el reporter va deixar la corresponsalia al setembre del 2022 després d'haver viscut moments molt durs com diversos atacs de morter i la caiguda de quatre míssils al seu hotel. "La crònica més difícil de la meva vida", va reconèixer el periodista.

Alías, que actualment presenta el Catalunya nit de Catalunya Ràdio i recentment també ha estrenat el programa El forense al 3Cat, assegura que intenta no pensar en la guerra "perquè m'és dolorós". "És tan fort tot el que vaig viure que encara ara no em crec que jo vaig ser allà. És molt bèstia…", va explicar tot recordant els seus reportatges a la zona de combat.

El periodista que va conèixer a la seva dona mentre treballava a Moscou, la Gènia Teterina tenen un fill en comú, en Pau, va reconèixer que la vida "és molt millor a Catalunya". "Ara als meus fills els hi estarien explicant una sèrie de coses a l'escola, que tu a casa hauries d'intentar girar-les, però després patir perquè al teu fill no se li escapés un comentari a la classe… "M'ha dit el meu papa que Putin no sé què…" perquè tremola… O pensar si el teu fill després pot ser LGTBIfòbic perquè és el que li explicaran a l'escola… Jo així no vull viure", va sentenciar.

Alías i Ustrell a "Col·lapse"

"Aquell que desafia Putin li espera la mort"

Alías, també va explicar el motiu pel qual el nivell de protesta a Rússia és zero: "Aquell que desafia seriosament a Putin li espera la mort com ha passat amb Navalni". Per a l'excorresponsal, la solució podria arribar el dia que Putin es mori. "Mentre Putin visqui, no crec que el seu règim es pugui canviar. Tot el que prepari la oposició russa servirà per quan ell ja no hi sigui". 


Deixa un comentari