ACTOR

Eduard Farelo esclata per les crítiques a la seva filla Mushkaa pel català

L'actor del "Com si fos ahir" ha volgut deixar clar que el seu nom és "Eduardo" i que als seus 53 anys continua pensant en castellà

Eduard Farelo

Si hi ha una cantant de la nova escena urbana catalana que ho està petant és, sense dubte, la Mushkaa. Amb entrades venudes arreu gràcies a la publicació del seu últim single, en col·laboració amb la seva germana Alba –Bad Gyal, la cantant també triomfa a les xarxes socials, tot i que no sense polèmica.

Els darrers dies han sortit a la llum unes declaracions que l'Irma va fer fa més d'un any sobre el català i que han aixecat posleguera. "M'encanta el català, però hi ha gent que el parla d'una manera tan agressiva que fa que qui el podria parlar amb normalitat se senti rebutjada perquè li diran xarnego", va assegurar la cantant en un pòdcast a Radio Hangar. Un vídeo que ara torna a circular per les xarxes, acompanyat de crítiques per les paraules de la Mushkaa.

Enmig d'aquest enrenou, el seu pare, el popular actor de TV3, Eduard Farelo, ha sortit en defensa seva. Ho ha fet en un fil de Twitter, on argumenta en favor de la cantant. L'actor recorda que aquestes declaracions de la Mushkaa són de fa mesos i es fan dins d'un context en el qual feia temps que rebia crítiques pel català "macarrònic", diu, que fa servir a les seves cançons.

"Em dic Eduardo i penso en castellà"

Tot i que reconeix que la manera d'expressar-ho que té la cantant "potser no és correcta", Farelo insisteix que són les declaracions d'una artista jove que encara està "definint la seva identitat" i no pas les d'un professor ni d'un alt càrrec institucional. "L'objectiu a batre és una noia de 19 anys que encara està formant la seva identitat", assegura

L'actor del Com si fos ahir també ha criticat que "la reacció a les declaracions de l'Irma no és molt diferent al tracte que heu donat a Joan Manel Serrat, Berto Romero, Javier Cercas i tants d'altres que, en algun moment, han entès Catalunya d'una manera diferent de com ho feu vosaltres". L'ex de Nissaga de poder ha volgut deixar clar que el seu nom és "Eduardo" i que als seus 53 anys continua pensant en castellà. "Coses de tenir un pare de Burgos i haver crescut al barri de la Guineueta", ha puntualitzat.

"Mentre continua la cacera, la propera setmana l'Irma actuarà a Madrid, amb les entrades esgotades i amb centenars de persones en llista d'espera, en el seu infumable català", afegeix. "Això, realment, és un bar de borratxos a les cinc de la matinada", tanca el fil -i el compte- de Twitter.

ETIQUETES:

Deixa un comentari