FOSCOR

Carles Porta presenta "Tor" i surt en defensa de "Crims": "No fem mal a ningú"

La ficció de 8 capítols s'estrenarà el proper 29 d'abril i narra els tràgics fets que van acabar amb tres persones mortes al petit poble del Pallars Sobirà

Carles Porta presenta la nova sèrie "Tor"

Aquest dimecres s'ha fet la preestrena del primer capítol de Tor, la nova sèrie de Carles Porta, que s'estrenarà el proper dilluns 29 d'abril, a la plataforma 3Cat i TV3. La ficció produïda per Goroka, Ikuru Films i True Crime Factory compta amb un pressupost de 800.000 euros i consta d'un total de vuit capítols de 50 minuts. "Estic convençut que 'Tor' serà un gran èxit d'audiència", ha sentenciat el director de TV3, Sigfrid Gras durant la presentació que s'ha fet als cines Mobby Balmes de Barcelona.

Tor explicarà els tràgics fets que van acabar amb tres persones assassinades en aquest petit municipi de només 13 cases del Pallars Sobirà on els veïns porten cent anys barallant-se per demostrar qui viu més dies al poble. El juliol de 1995 va ser assassinat Josep Montané, Sansa, propietari d'una de les muntanyes més grans del Pirineu, un fet que va desencadenar les enveges i l'odi entre els veïns.

Carles Porta que va començar a investigar els crims l'any 97 pel programa 30 minuts, un dels més vistos de la història de TV3, i també ha publicat un llibre i un pòdcast a Catalunya Ràdio, ha volgut deixar clar que "Tor" no és 'Crims'". "Volem que tingui un segell propi. Ara, el narrador soc jo, clar; això no vull, ni puc evitar-ho", ha assegurat Porta. Per això, s'ha fet una recreació en una maqueta del poble de Tor, amb les seves cases, camins, cotxes i amb figures dels personatges protagonistes de la història en les diferents èpoques del relat.

Carles Porta a "Tor"

Preguntat pel fet que molts joves mirin Crims i si això podria tenir conseqüències a nivell social, Porta s'ha mostrat molt contundent: "No fem mal a ningú. Què fem? Tanquem els Telenotícies? La vida és això. Jo no sé si la gent jutja 'Crims' o el seu èxit. No em consta que hagi augmentat la criminalitat a causa del programa. Si algú té por només ha de canviar de cadena i això no passa", ha assegurat.

Porta: "No em dona la vida"

Un dels fets destacats de la nova sèrie és que se subtitularà alguns dels seus protagonistes en "pallarès". "És un petit homenatge a la manera de parlar de la gent d'aquella zona", ha defensat el presentador. El periodista ho ha dit entre llàgrimes visiblement emocionat abans de la projecció del primer capítol, tot reconeixent la gran càrrega de feina que fa temps que suporta. "No em dona la vida. Estic una mica delicat des d'un punt de vista emocional. Ja no dono per més", ha assegurat el també director i presentador de Crims a TV3 que tornarà a la tardor amb nous casos, i també en format pòdcast a Catalunya Ràdio.

ETIQUETES:

Deixa un comentari