DRAMA PERSONAL

Xavier Sardà se sincera sobre la mort del seu germà petit a causa del VIH

El presentador català també va recordar la seva germana Rosa Maria Sardà, que va morir l'any 2020: "Ella ens feia de mare"

Xavier Sardà a "100% Únicos" (Telecinco)

Xavier Sardà (65) va ser el gran protagonista del programa 100% Únicos de Telecinco d'aquest dilluns, on a banda de revelar que va arribar a cobrar 300.000 euros durant els tres primers mesos de Crónicas Marcianas, també va parlar de la mort dels seus germans Rosa Maria i Joan. "Érem cinc i en quedem tres", va lamentar.

El presentador català va començar parlant de l'actriu Rosa Maria Sardà, que va morir l'any 2020 quan tenia 78 anys a causa d'un càncer, de qui va dir emocionat que ella va ser la seva cuidadora: "Quan va morir la meva mare, jo tenia 8 anys i la Rosa Maria en tenia 23 o 24. Als dos germans petits ella ens feia de mare. Va haver-hi una cosa que em va marcar molt positivament: els caps de setmana, la Rosa ens portava al meu germà Joan i a mi al teatre", va recordar.

"Ella em va ensenyar a ser persona, a valorar el talent i a estimar incondicionalment", va expressar visiblement emocionat.

"Vaig passar molta por, angoixes i vergonya"

Després d'això, va recordar un altre episodi tràgic de la seva vida familiar com va ser la mort del seu germà Joan, l'any 1988 quan aquest només tenia 26 anys a causa del VIH: "El meu germà petit va morir en aquella època en la qual tothom moria de la sida. I la Rosa era incondicional i deia: 'Vaig passar molta por, angoixes i vergonya'. El tracte als malalts no pot ser que ens terroritzi. Calia conviure amb aquesta malaltia que per sort ara ja no és mortal", va relatar.

Es dona la circumstància, que poc abans de la mort de la seva germana, al juny del 2020, el presentador i la seva germana van parlar del seu germà petit a la Sexta Noche. "Era fantàstic, meravellós, però ens va fer patir molt i ell també va patir molt. Era l'infern però vam seguir vivint amb ell i donant-li ànims durant dos anys", van explicar.

Rosa Maria i Xavier Sardà a "La Sexta Noche" l'any 2020

"Era el més guapo, era moreno amb els ulls blaus", va afegir l'enyorada Rosa Maria. Xavier Sardà també va recordar el moment en què el metge li va comunciar que pinaven bastos i ell es va quedar amb el telèfon a la mà sense saber què fer.

ETIQUETES:

Deixa un comentari