CRITICAT

"Joc de cartes" visita Andorra amb polèmica per la baixa qualitat i la presència de castellà

El concurs de TV3 genera crítiques pels quatre locals que van representar al país dels Pirineus: "Potser que us ho feu mirar"

Marc Ribas, en un "Joc de cartes"

Aquest dimecres 27 de desembre, Marc Ribas i el seu Joc de cartes van creuar la frontera per visitar el Principat d'Andorra i buscar la millor borda (edificis tradicionals construïts al costat de les masies per guardar-hi els animals i les collites). Actualment, moltes d'aquestes bordes s'han transformat en restaurants que ofereixen cuina tradicional andorrana.

L'espai va arrasar amb 404.000 espectadors i un 22,0% de quota però va ser objecte de polèmica a les xarxes per l'oferta gastronòmica dels quatre restaurants que hi van participar. Cap d'ells era andorrà i fins i tot una, la Paqui de la Borda Patxeta de Canillo, era de Salamanca i parlava en castellà.

A Llorts, van degustar la cuina de L'Era d'en Jaume, del propietari i xef Pep Ramos; a Soldeu van conèixer La Cort del Popaire de l'Alex Kimchella, el seu propietari i xef. També a Canillo, van menjar a La Cantina dels Racons, amb la seva propietària Geraldina Vieira, l'altra concursant que va ser objecte de les crítiques pel seu caràcter esquerp. "Ja ens avisaven a les reviews de Google", va recordar un espectador. "La responsable és molt desagradable".

https://twitter.com/VolcanoXBT/status/1740142817715028215

Cap de les quatre ofertes va entusismar. A la Cort del Popaire, la Paqui va lamentar la poca higiene de la cuina. "Està fet 'una guarrada'. Aquesta cuina està molt bruta". Un local on la cambrera tampoc parlava en català i el menjar va anar de més a menys. Davant d'això, alguns espectadors andorrans van esclatar a les xarxes criticant el programa de TV3: "Us prometo que hi ha bordes a Andorra on es menja molt bé, i restaurants, bars i hotels, també. El 'Joc de cartes' d'avui fa pena".

Ja a la confrontació final, els quatre participants se les van tenir entre sí i amb el propi Marc Ribas. "El Pep falta el respecte a tothom. Es creu molt graciós", va sentenciar la Giraldine sobre l'actitud del seu company. Però la concursant també es va enfrontar de valent amb la Paqui: "No pensava que la picabaralla seria tan forta", va sentenciar l'Àlex.

La votació final

La classificació provisional va situar a la Paqui al capdavant amb una nota de 6,5, però el vot del Marc va capgirar la puntuació final. El presentador va puntuar amb un 8,2 a la Geraldine i també la va premiar amb el plat estrella (+0,5 punts) pels seus peus de porc. Així doncs, la propietària de La cantina dels Racons va passar del 3er al 1er lloc amb una nota de 7,2, seguida de l'Àlex amb un 6,8 mentre la Paqui es va haver de confirmar amb el tercer lloc amb un 6,7. En Pep no va passar d'un baix 5,6.

ETIQUETES:

Deixa un comentari