RUMB A EUROVISIÓ

El català podria arribar a Eurovisió. TVE presenta les 16 cançons del "Benidorm Fest 2024"

"El Temps" de Roger Padrós, i "Here to stay" de l'exconsursant d'"Eufòria", Sofia Coll, seran els dos temes que podrien dur el català a Europa

Sofia Coll defensarà una cançó en anglès, castellà i català

RTVE ha fet públiques les 16 cançons que es podran sentir al Benidorm Fest 2024 i que decidirà un any més al representant que anirà a Festival d'Eurovisió que es farà a Malmö, Suècia el proper 11 de maig. Les semifinals de la preselecció de TVE se celebraran el proper 30 de gener i 1 de febrer, i la final serà el 3 de febrer del 2024.

Entre els aspirants seleccionats, destaquen l'ex de la sèrie Un paso adelante i Factor X, Angy Fernández o l'ex d'OT de l'edició del 2006, Jorge Fernández, entre d'altres, però també hi ha dos noms catalans. El primer és Roger Padrós (26), nascut a Polinyà i que va participar a la setena edició de La Voz. Al 2022, Padrós va publicar el seu primer àlbum, "La vida és millor", amb cançons en català i espanyol, com "Digue'm", un dels seus temes més populars.

La segona participant catalana és Sofía Coll (24), exconcursant de la segona edició d'Eufòria i de La Voz Kids de l'edició del 2014. Cal recordar que la noia que va quedar quarta al concurs de Marta Torné i Miki Núñez, no va deixar indiferent amb les seves actuacions i posades en escena.

En una roda de premsa celebrada als Estudis de TVE a Prado del Rey (Madrid), la cadena ha revelat els temes que interpretaran els 16 aspirants que lluitaran per anar a Eurovisió i atenció perquè el català podria anar per primera vegada al certamen musical. Serà amb el tema El Temps de Roger Padrós, i Here to stay de l'exconsursant d'Eufòria, Sofia Coll, que combina l'anglès, el castellà i el català.

"El Temps" (Roger Padrós)

El cantant i pianista català intentarà dur el català a Eurovisió amb la cançó El Temps. "Vull explicar com veia les relacions com la dels meus pares, o la dels meus avis. Gent que porta molt de temps i que no es comuniquen prou. Li donen la culpa al temps… però encara s'estimen, es cuiden i s'estimen", ha explicat Padrós durant la presentació del seu tema.

"Here to stay" (Sofia Coll)

per la seva banda, l'ex d'Eufòria, Sofia Coll, ho intentarà amb Here to stay. Tot i que la lletra principalment és en castellà, també conté fragments en anglès i català. "És una 'petardada'. El català forma part de mi i volia agrair a Catalunya tot l'amor que he rebut", ha explicat la noia.

Els 14 temes restants seran els següents: Almácor (Brillos Platino), Angy Fernández (Sé quién soy), Dellacruz (Beso en la mañana), Jorge González (Caliente), Lérica (Astronauta), Mantra (Me vas a ver), María Peláe (Remitente), Marlena (Amor de verano), Miss Caffeina (Bla bla bla), Nebulossa (Zorra), Noan (Te echo de –), Quique Niza (Prisionero), St. Pedro (Dos extraños)y Yoly Saa (No se me olvida).

Mira la presentació completa aquí:

ETIQUETES:

Deixa un comentari