SOUS

Conflicte al "Com si fos ahir" per la diferència salarial entre els seus protagonistes

El diari "Ara" destapa que Eduard Farel·lo i Marc Cartes han estat cobrant més diners que la resta dels seus companys

Marc Cartes al "Com si fos ahir"

Mala maror entre els actors de la sèrie Com si fos ahir de TV3. Segons ha avançat el diari Ara, els protagonistes de la sèrie de sobretaula han viscut un "intens conflicte laboral" a causa de les seves remuneracions. Segons explica el citat mitjà, a principis de l'any passat, els actors van conèixer que, des de la seva estrena el setembre del 2017, dos dels seus protagonistes, Eduard Farelo i Marc Cartes, cobraven més diners que la resta.

Així, mentre la resta d'actors cobraven 8.000 euros bruts al mes, Farel·lo ha estat percebent 10.000 euros mensuals i Cartes 9.000 euros. Un fet remarcable si és té en compte que el rol de "protagonisme" sempre ha estat repartit amb la resta del seus companys com Sílvia Bel, Montse Germán o Àurea Márquez. Cal recordar que l'argument de la sèrie va començar amb la represa del contacte d'uns antics companys d'institut que, després de vint-i-cinc anys, es troben al funeral d'un d'ells.

Eduard Farel·lo al "Com si fos ahir"

D'aquesta manera, els companys dels dos actors han estat cobrant entre 1.000 i dos 2.000 euros menys. Una diferència que s'ha mantingut al llarg de les primeres sis temporades i que va generar un bon enrenou entre els seus companys. Tant és així, que alguns dels protagonistes van demanar als responsables de la CCMA si es tractava d'una discriminació de gènere, pel fet que els dos més ben pagats eren homes. Segons l'Ara, la resposta que se'ls va donar és que els salaris corresponien a la "llei del mercat" i que els dos actors eren "uns galans" que era difícil mantenir-los en el repartiment.

Els protagonistes del "Com si fos ahir" celebrant el capítol 1.000

Mercè Sampietro, la més ben pagada de la història

Des de TV3 van argumentar que "no tots els intèrprets tenien el mateix caixet" en el moment de la contractació", ni se'ls requeria la mateixa disponibilitat durant el rodatge. És per això, que els responsables de la cadena neguen que el motiu de la diferència fos per un tema de gènere. "Això passa amb Úrsula Corberó, Mercè Sampietro o Carlos Cuevas", argumenten.

Tant és així, que la protagonista de La Riera (2010-2017) hauria estat l'actriu amb el sou més de la història de les sèries de sobretaula a TV3. Sampietro hauria obtingut un 45% més de remuneració que la resta de companys com eren els grans Pere Arquillué o David Selvas.

Mercè Sampietro al centre, amb els protagonistes de "La Riera"

La diferència salarial del Com si fos ahir finalment va poder quedar resolta a partir de l'actual temporada, la setena. Segons explica el citat mitjà, va ser a principis d'aquest estiu quan els productors de la sèrie van informar als seus protagonistes que els augmentarien el sou per equiparar-lo al dels seus dos companys.

ETIQUETES:

Deixa un comentari