SÈRIE HISTÒRICA

La mítica "Cuéntame cómo pasó" s'acomiada sota mínims a TVE després de 22 anys

La sèrie arriba al seu final després de 23 temporades i 420 capítols amb una programació especial per acomiadar la família Alcántara

"Cuéntame" s'acomiada per sempre de TVE

Cuéntame cómo pasó arriba al seu final després de 22 anys de la seva estrena a La 1 de TVE. Va ser un 13 de setembre del 2001 quan la cadena pública espanyola va emetre el primer epsiodi d'una sèrie que s'ha convertit en història de la televisió amb un total de 23 temporades i 413 capítols. Per celebrar-ho com cal, TVE ha programat una nit especial per acomiadar la mítica família Alcántara.

Serà aquest dimecres 29 de novembre, després del Telediario, primer amb Cuéntame cómo fué, presentat per Imanol Arias i Ana Duato, que precedirà el capítol final, que s'emetrà a partir de les 22.50 hores, i que tornarà a reunir la família al complet amb l'esperat retorn de Ricardo Gómez i Elena Rivera.

Cal recordar que la ficció que va arrencar l'any 1968 acabarà recordant els esdeveniments de l'any 2001, amb l'atemptat de les Torres Bessones al World Trade Center de Nova York com a protagonistes. Un fet que mantindrà en suspens a tota la família que voldrà saber si Carlos i Karina podrien anar en un dels avions de l'atemptat.

La nit finalitzarà amb l'emissió de dos dels episodis més emblemàtics de la sèrie: El capítol número 1, i el número 60, emès al juliol de 2003 i que té l'honor de ser el més vist de la història sèrie amb més de 7,2 milions d'espectadors i un espectacular 51% de quota.

Catalunya passa de la sèrie

Tot i el gran èxit dels seus inicis, la sèrie ha anat perdent pistonada amb el pas dels anys tant a Catalunya com a Espanya. Tant és així, que el capítol 22 de la temporada 11 emès l'abril del 2022 va fer el mínim històric amb només 815.000 espectadors i un 6,8% de quota. A Catalunya, la sèrie encara ha perdut més adeptes i la seva darrera temporada només acumula una mitjana de 51.000 espectadors i un pobre 3,5% de quota, molt per sota de l'11,8% que obté a Espanya.

Val a dir que aquesta última temporada de Cuéntame sí que ha aconseguit reenganxar alguns espectadors a Espanya, passant del 9,0% de la temporada anteior a l'11,8% d'aquesta. A Catalunya en canvi, aquesta tendència a la baixa s'ha accentuat passant del 6,4% de l'any 2022 a un insòlit 3,5% aquest 2023.

ETIQUETES:

Deixa un comentari