APOSTA FALLIDA

La 8tv de Pedrazzoli se'n va a negre i Catalunya es queda sense televisió privada després de 20 anys

La cadena privada que va néixer l'any 2001 de la mà del Grup Godó amb el nom de City TV, ha desaparegut finalment dels televisors

8tv deixa un deute de 2,8 milions d'euros

8tv finalment ha anat a negre. La cadena privada que va néixer l'any 2001 a l'àrea de Barcelona de la mà del Grup Godó amb el nom de City TV i va fer el salt a tot Catalunya l'any 2003 amb la marca Td8, finalment ha desaparegut dels televisors. La matinada d'aquest dilluns 16 d'octubre, l'administrador concursal ha tallat el senyal del canal després d'haver acceptat una pròrroga de quinze dies per intentar trobar un successor.

Cal recordar que el múltiplex que va ser adjudicat a Emissions Digitals de Catalunya (EDC), companyia participada per Marc Pedrazzoli (fill de Nicola Pedrazzoli) i Borja García-Nieto, expresident del Círculo Ecuestre (2008-2015), englobava quatre cadenes: Fibracat, que ja havia cessat els seves emissions al desembre, Barça TV que ho va fer al juny i 8tv i Verdi Classics que ho han fet ara.

La concessió d'aquest múltiplex però, va arrencar durant el darrer govern de Jordi Pujol, quan l'any 2003 va ser adjudicat als propietaris de La Vanguardia. El projecte mai va acabar de reeixir i malgrat els seus fitxatges estrella com Alfons Arús, Josep Cuní o l'entrada de Mediaset al seu accionariat l'any 2015, les pèrdues econòmiques van fer desistir al grup de la seva aposta televisiva. Al 2017, Cuní va abandonar 8aldia i pocs mesos després, Arús va deixar el popular Arucity's després de 16 temporades i se'n va anar a fer els matins de La Sexta.

L'any 2021, l'empresari italià Nicola Pedrazzoli es va quedar amb el múltiplex dels canals del Grup Godó per uns 10 milions d'euros i va intentar rellançar el canal amb una inversió de 4 milions d'euros anuals i fitxatges de renom com Frank Blanco, Pilar Rahola, Edaurd Pujol o Vicent Sanchis. Però la caiguda del consum de televisió, la baixada de la publicitat, les pobres audiències, que no van superar l'1% de quota mensual i els deutes amb Cellnex, proveïdor del senyal dels quatre canals, van fer inviable el nou projecte.

Pilar Rahola i Eduard Pujol a "El fax de 8tv"

I ara què?

Amb aquest panorama, l'empresa es va declarar en preconcurs de creditors al mes de juny passat. Pedrazzoli tenia tres mesos per presentar un nou pla de viabilitat o aconseguir un comprador, però ni una cosa ni l'altra finalment ha estat possible.

Amb aquest escenari, a principis del mes d'octubre, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) va iniciar el procediment per extingir la llicència a l'empresa de Pedrazzoli. Un tràmit obligat perquè l'organisme públic en recuperi la propietat i el pugui tornar a treure a concurs per adjudicar-lo a un nou projecte televisiu.

Pedrazzoli, tercer intent fallit

No és la primera vegada que Nicola Pedrazzoli, d'origen italià, ha intentat impulsar un projecte televisiu a Catalunya. L'any 2005 va posar en marxa el desaparegut Canal Català que va cessar les seves emissions al 2014. El Punt Avui TV li va prendre el relleu, però al desembre del 2019 també va acabar tancant per problemes econòmics. Uns anys més tard, Pedrazzoli, ho va tornar a intentar amb Tevecat, un nou canal que va començar a emetre el 27 d'abril del 2020, a les freqüències que va deixar lliures El Punt Avui TV. Entre els seus programes destacaven el debat polític Catalunya Opina, liderat pel frare franciscà Carlos Fuentes.

Nicola Pedrazzoli a 8tv

ETIQUETES:

Deixa un comentari