SENTÈNCIA

Condemnen a la productora de "Gran Hermano" pel cas d'abusos sexuals a Carlota Prado

La sentència condemna a 15 mesos de presó a José María López i carrega contra la organització per haver donat molt alcohol als concursants

José María López i Carlota Prado a "Gran Hermano"

El Jutjat Penal número 18 de Madrid ha condemnat a l'exconsursant de Gran Hermano, José María López a 15 mesos de presó per un delicte d'abusos sexuals contra Carlota Prado que van tenir lloc durant l'edició del 2017 emès a Telecinco. Concretament, els fets van produïr-se la matinada del 4 de novembre del 2017.

La sentència també condemna a l'exparticipant a quatre anys d'allunyament i incomunicació amb la víctima i a indemnitzar-la amb 6.000 euros per reparar el dany moral ocasionat. La productora del programa, Zeppelin TV, també ha estat condemnada com a responsable civil subsidiària de part dels 7.000 euros que ha de cobrar la víctima com a indemnització pels abusos i per ensenyar-li el vídeo a la jove l'endemà.

De fet, la sentència carrega contra la productora i responsabilitza a l'organització d'haver donat molt d'alcohol i poc menjar als concursants durant la nit dels fets. L'"escassetat d'aliments" proporcionats per l'organització, retreu la sentència, va provocar que Carlota Prado consumís molt alcohol i només unes patates fregides per sopar.

José María López a "Gran Hermano"

La noia es trobava sota els efectes etílics

D'aquesta manera, la jutgessa considera provat que la matinada del 14 de novembre del 2017, l'acusat, "guiat per un ànim libidinós, sabent que Carlota P. es trobava sota els efectes d'un sopor etílic que l'acabaria conduint a la inconsciència, li va treure els pantalons (quan tots dos es trobaven ocupant el mateix llit), i va començar a fer moviments de caràcter sexual sota l'ededró, malgrat que la víctima feblement li va dir "no puc".

La resolució també afegeix que "malgrat que l'acusat li va demanar en diverses ocasions que obrís els ulls, Carlota va romandre immòbil, i quan li va preguntar com es trobava, només va aconseguir respondre que es retirés, moment en què es va girar i va caure a la inconsciència".

La sentència també assenyala que "els enregistraments es van exhibir a la víctima l'endemà, en una sala aïllada, sense cap preparació ni assistència prèvia, i això va provocar un "profund malestar, sorpresa i dolor" i posterior "ansietat i estrès" que després van desembocar en un "trastorn psicològic".

ETIQUETES:

Deixa un comentari