La històrica presentadora de TV3, Fina Brunet, parla del tumor cerebral que pateix: "He passat por"

Fina Brunet

La tardor del 2021 li van detectar càncer que li afecta la parla i la memòria: "Vaig començar a veure que el meu cap no regia molt bé"

És una de les presentadores més recongudes i estimades de TV3 des que va començar a treballar l'any 1986 com a conductora del TN Cap de setmana. Es tracta de Fina Brunet, que també va presentar el mític Tres senyores i un senyor al costat de Gemma Nierga i Susana Griso. Però la llista de programes és llarga i extensa: des de la tarda a Catalunya Ràdio, el Bon dia Catalunya, el TN Comarques, La Marató de TV3 o Els matins.

Aquest diumenge, Brunet ha passat pels micròfons d'El Suplement de Catalunya Ràdio per parlar de la seva etapa més complicada i que té a veure amb la seva salut. Precisament la presentadora sempre havia estat una de les cares visibles per demanar fons per a La Marató, com es pot veure en aquestes imatges de l'any 2016:

"No trobava les paraules"

Tot va començar la tardor del 2021 quan en plena pandèmia, la vida li va canviar d'un dia per l'altre. Li van detectar un tumor cerebral que li afecta la parla i la memòria. "Vaig començar a veure que el meu cap no regia molt bé. No trobava les paraules. Vaig buscar un especialista i em va dir que tenia mala peça al teler. Tenia un tumor al cap".

El diagnòstic però, va arribar a través de la pantalla de l'ordinador quan va poder veure el resultat de les proves "Me'n vaig enterar per un correu electrònic. Quan ho llegeixes ho entens, però penses que t'estàs equivocant".

Els símptomes li van aparèixer quan la periodista no recordava noms de persones que coneixia i escrivia malament. "Vaig veure que el meu cap no funcionava i en poc més d'un mes em van detectar el càncer i em van operar. Van ser 12 hores d'intervenció i l'endemà estava com una rosa. Al tercer dia ja estava a casa menjant arròs amb la família."

"Ara estic en tractament però de moment estic bé", ha assegurat. Tot i això, les conseqüències físiques són evidents. "Puc caminar però em canso molt, fins que no acabi la quimio no em podré recuperar". "He passat por i dies en els que també caus", ha reconegut Brunet.

Sobre com es planteja el seu futur, la presentadora s'ha mostrat optimista. "Els metges estan esperançats perquè fins ara no he empitjorat. M'agafo al que sigui".

ETIQUETES:

Comentaris ( 3 )

 1. Roser

  Estimadíssssima Fina. Sóc una oient anònima. Et vull enviar molts ànims perquè veig que estàs en el bon camí de solucionar-ho…t'han pogut operar…per tant el tumor el debies tenir en un lloc que era possible operar….estàs responent a una entrevista…que no tothom sabem posar-nos a la tensió que unes preguntes comporten…ets jove, forta i valenta. A partir d'ara fes com fa el meu pare…diu -pensa- que els metges es van equivocar …que mai va tenir càncer (és dels pagesos que creien fermament que els metges fan lo que poden, però no sempre ho saben tot eh) així amb un ànim de passar per damunt els mals que tenia..i no escoltant pronòstics que ,per sort, mai van arribar…..Se n'ha sortit! …i endavant…t'envio moooolt d'optimisme .Una abraçada molt forta. Roser

 2. Nuri Bombi Font

  Molts d'ànims Fina, tens la veu molt maca i se que t'ensortiràs 🍀🌺🤗🌵😚

  1. Matíes

   M'ajunte a tu Nuri amb els bons desitjos per la estimadíssima Fina

Deixa un comentari