You are currently viewing <span>TEMPESTA</span> Els meteoròlegs de TV3 emocionats pel fort aiguat: "Em sap greu dir-ho"
Eloi Cordomí aquest divendres a TV3

TEMPESTA Els meteoròlegs de TV3 emocionats pel fort aiguat: "Em sap greu dir-ho"

A les comarques de Tarragona s'han acumulat més de 100 mm i s'espera que la tempesta també arribi a Barcelona

Màxima alerta meteorològica a gran part de Catalunya coincidint amb l'entrada de la tardor. Durant el vespre les comarques més afectades han estat les de Tarragona on han caigut més de 100mm. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat els avisos per intensitat i acumulació de pluja i s'espera que durant la matinada les comarques més afectades seran entre el Garraf i el Maresme.

Els homes i dones del temps de TV3 que estan habituats a anunciar sol i calor gairebé a diari han viscut la previsió de la forta tempesta amb entusiasme. Cada vegada que el temps es revolta, disfruten com mai, l'audiència es dispara i això es nota a càmera. Aquest divendres els hem pogut veure als diferents programes de la cadena per anunciar l'aiguat imminent. "Hem sap greu dir-ho… què fan aquesta nit a Barcelona?", ha alertat Tomàs Molina. "Ai els concerts de la Mercè d'aquesta nit… Estan en risc", ha avisat el del temps visiblement eufòric.

"Mireu el mapa de pronòstic: Ho hem posat gairebé tot. Hi ha hagut molt de debat a la redacció sobre si posàvem o no el símbol de la mànega o tornado", ha explicat Tomàs Molina aquesta tarda al Planta baixa. "Pot arribar a tocar a terra".

Les pluges més abundants cauran a partir del vespre i nit al Pirineu i Prepirineu, sobretot al vessant sud. S'esperen pluges superiors als 40 mm en algunes capçaleres dels rius del Pirineu. Entre les 23h i les 2h de la matinada, les pluges es desplaçaran cap a la costa, des de la Costa Brava fins a la Costa Daurada. Segons el darrer mapa que ha publicat Molina, caldrà parar atenció al Tarragonès i el Baix Camp.

Tot i que durant el dissabte al matí pot arribar a sortir el sol, al vespre arribarà una nova tongada de pluges intenses. "No ens hem de refiar, sobretot a les nits i matinades", ha dit Molina.

Mapa de pluja prevista aquesta matinada (TV3)

Al Tot es mou de Melero, l'altre home del temps de TV3, Eloi Cordomí, també ha alertat als espectadors amb uns mapes que fan feredat. "Tenim avisos activats sobretot a la costa central".

Deixa un comentari