You are currently viewing <span>EN CATALÀ</span> Andreu Buenafuente estrena "La casa dels còmics" a La 1 de TVE recordant a Pepe Rubianes
Andreu Buenafuente

EN CATALÀ Andreu Buenafuente estrena "La casa dels còmics" a La 1 de TVE recordant a Pepe Rubianes

L'humorista recordarà la figura de Pepe Rubianes, Joan Capri, Mary Santpere, Miguel Gila i Eugenio amb un programa setmanal en català

Si fa uns dies vam poder veure a Andreu Buenafuente a TV3 amb el primer episodi de Quanta guerra!, aquest diumenge a les 23.45h estrenarà un nou espai a La 1 de TVE i en català. Ho farà amb La casa dels còmics, que recordarà la figura de cinc humoristes mítics com són Pepe Rubianes, Joan Capri, Mary Santpere, Miguel Gila i Eugenio. "Serà un record barrejat amb celebració, testimonis i una mica de reflexió", explica l'hmorista.

"És una dignificació d'aquests personatges que tant van fer i ho van fer en una època, en alguns casos, molt difícil. És gent que fa humor a la postguerra, a la dictadura… Em penso que es mereixien una altra revisió i valoració de la seva obra des dels fans i seguidors que som", afegeix Buenafuente.

El nexe comú que tenen els còmics escollits és la seva arrel catalana, sigui de naixement o d'establiment com Gila, que després de l'exili va tornar a Barcelona. "Tot el que van fer passa a Catalunya i creiem que s'havia de fer en català", apunta Buenafuente. El presentador no descarta ampliar la llista en un futur si cal. Això si, no li agradaria ser la persona que només va buscar còmics que ja no hi són: "A veure si em veuran més com un enterrador que no pas un company de comèdia i admirador."

A partir de l'arxiu històric de RTVE, el programa revisitarà l'humor dels còmics i el comentarà a plató amb grans convidats que els van conèixer, d'altres que s'hi van veure influenciats i, en general, per tothom que els admira i recorda.

"La casa dels còmics"

Primer programa: Pepe Rubianes

Al primer capítol de La casa dels còmics se centrarà en la figura de Pepe Rubianes. A partir de l'arxiu històric de RTVE, Andreu Buenafuente s'aproximarà a l'humor del còmic i el comentarà a plató amb Albert Om, Joan Gràcia i Pep Molina. També entrevistarà Lucila Aguilera, vídua de Rubianes, i la germana del còmic, Carmen Rubianes.

A més, Andreu Buenafuente i David Verdaguer teoritzaran cada setmana de forma distesa sobre la comèdia, a partir de l'humorista homenatjat.

Deixa un comentari