La 1 renova els seus matins amb "Hablando claro" amb Marc Calderó i Lourdes Maldonado

Lourdes Maldonado i Marc Calderó

L'espai ocuparà la franja del migdia i intentarà rellançar l'audiència de la cadena pública, que acumula una llarga llista de fracassos

La 1 de TVE es troba immersa com la majoria de cadenes enllestint la nova graella de la propera temporada. Entre els canvis més significatius hi ha un nou magazín matinal conduit per Lourdes Maldonado i Marc Calderó. La madrilenya i el català presentaran Hablando claro, un espai d'actualitat i anàlisi que ocuparà la franja d'11.30 a 15h i que s'estrenarà el proper 12 de setembre, segons ha confirmat RTVE.

Així, la franja matinal de la cadena pública serà en directe des de les 8h fins a les 15h, quan començarà el Telediario 1. De 8h a 11.30h amb La hora de La 1 que estrenarà decorat i grafisme i d'11.30 a 15h amb l'estrena d'Hablando Claro. El programa, estarà produït per Cuarzo (Viva la vida) i tindrà una duració d'unes tres hores i servirà de teloner per rellançar el Telediario 1.

Hablando claro estarà dirigit per Lourdes Maldonado que també s'encarregarà de l'actualitat del dia i moderarà una tertúlia. Marc Calderó prendrà el pols als continguts més rellevants, ampliarà dades i relacionarà titulars i notícies. Maldonado torna a la televisió un any després d'haver estat apartada del Telenoticias de Telemadrid i del seu pas per Antrena 3 Noticias.

Pel que fa a Calderó, va iniciar la seva carrera a TV3, fins que va fitxar pels informatius de Mediaset i més tard, es va incorporar a Ya es mediodía, el magazín de Tele 5 amb el qual ara competirà. El periodista es va acomiadar de la cadena privada pocs dies després que ho fes la seva presentadora, Sonsoles Ónega que ha fitxat per Antena 3.

L'enèsim intent per reflotar els matins de La 1

Hablando claro tindrà el difícil repte de competir amb tansanlàntics com són Ana Rosa Quintana a Tele 5, Susana Griso i Karlos Arguiñano a Antena 3, Al rojo vivo de Ferreras a La Sexta i el Tot es mou de Melero a TV3. De fet, fa anys que La 1 ho intenta sense èxit amb un llistat inacabale de programes que han fracassat com Torres en la cocina, Más Desayunos, Hacer de comer, A partir de hoy, Bloqueados por el muro, Como Sapiens o Mejor contigo.

L'últim en caure va ser el programa de cuina dels germans Torres que va ser rellevat per La Hora de La 1, que ara s'emet de 8.30 a 14h. Qui sí que desapareixerà de la graella és el programa Corazón d'Anne Igartiburu, que ara s'emet de 14.20 a 15h després de no haver aconseguit l'audiència esperada.

ETIQUETES:

Deixa un comentari