EXCLUSIVA El nou programa de Ricard Ustrell a TV3 es dirà "Col·lapse"

Ricard Ustrell

El projecte s'aprovarà finalment aquest dimecres, després de múltiples pressions per mirar d'aturar-lo

Fumata blanca. El nou consell de govern de la CCMA, encapçalada per Rosa Romà va donar llum verda al nou programa de Ricard Ustrell a TV3, després de dies d'incerteses i pressions. L'espai es dirà Col·lapse i s'emetrà els dissabtes a la nit i mirarà de "buscar diferents refugis i escapatòries per evitar-lo".

Segons ha pogut saber elmondelatele.cat, el projecte s'havia d'haver aprovat setmanes enrere, però les intenses pressions rebudes per mirar de frenar la decisió han endarrerit el procés. Fer un programa en la franja de màxima audiència és un caramel per a qualsevol productora. Per això, el canvi del FAQS (produït per El Terrat d'Andreu Buenafuente, ara propietat del grup Mediapro de Jaume Roures), pel nou Col·lapse de La Manchester de Ricard Ustrell, ha derivat en tot tipus d'especulacions. Els de Roures, que també s'encarreguen del concurs Atrapa'm si pots de Llucià Ferrer els caps de setmana, perdran una bona injecció econòmica. Si bé, diverses fonts apunten que TV3 estudiaria compensar-los amb un late-night diari conduit per Marc Giró.

La guerra per quedar-se amb la nit dels dissabtes ha estat total i fins i tot s'ha arribat a qüestionar la capacitat d'Ustrell per fer front al nou programa adduint la seva inestabilitat emocional. Cal recordar que el de Sabadell havia reconegut que quan va deixar el FAQS va patir episodis d'ansietat i depressió, tot i que ràpidament se'n va poder recuperar. "Ara estic bé i sé trobar mecanismes per no patir tant", va explicar a aquest mitjà en una entrevista recent.

El periodista sempre ha fet gala de la importància de la salut mental, amb múltiples converses amb cares desconegudes i famoses que han explicat la seva història. El darrer en fer-ho ha estat el periodista Adrià Bas aquesta mateixa setmana:

Però els recels també s'estenen a persones internes de TV3 que mai han vist amb bons ulls la nova fornada de joves periodistes amb que treballa Ustrell. El periodista sabadellenc sempre ha estat una de les cares més qüestionades des de la seva arribada a El Suplement de Catalunya Ràdio, passant pel FAQS l'any 2017 o la posada en marxa del Planta baixa als migdies de TV3.

Sigui com sigui, Ustrell i la seva productora La Manchester (Quatre gats, Planta baixa) han estat els escollits. La nova direcció de TV3 confia en la bona feina feta i el bon rendiment de tots els seus formats. Va ser líder a la ràdio, líder els dissabtes a la nit i ha aconseguit fer-se un lloc als migdies, fins ara un territori dominat per Ana Rosa Quintana i García Ferreras a La Sexta.

L'espai no arribarà a les pantalles fins després de les vacances d'estiu. Abans, el 16 de juliol s'emetrà el darrer FAQS de Cristina Puig. La presentadora podria fer el salt a la ràdio, segons han apuntat diverses fonts.

Així serà "Col·lapse"

El nou projecte de Ricard Ustrell serà un híbrid entre el talk show i el late night, amb entrevistes i convidats poc habituals. Tot i que en un principi havia d'ocupar la nit dels diumenges, finalment s'ha decidit que serà els dissabtes. L'espai comptarà amb públic a plató i una banda musical i apostarà per les xarxes socials i el consum digital.

Imatge del nou programa

ETIQUETES:

Deixa un comentari