El cas del carrer Santaló arriba a 'Crims'

Crims

453.000 espectadors van veure el primer capítol de la 2a temporada sobre l'assassinat de Ricardo Piris

Dilluns, a les 22h, TV3, estrena un nou capítol de la segona temporada de 'Crims', la sèrie de 'true crime', que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya. Un programa que és tot un èxit d'audiència. El primer capítol de la segona temporada, va liderar la nit amb 453.000 espectadors que van seguir el cas de l'assassinat de Ricardo Piris.

El cas del carrer Santaló

El dilluns 9 de febrer del 2009, al carrer Santaló cantonada Travessera de Gràcia, un home s'acosta per darrere a un altre i li dispara un tret al cap a boca de canó. Què s'amaga darrere un crim comès a plena llum del dia amb tota la ciutat com a testimoni?

La víctima cau desplomada a terra, mort a l'acte, mentre que qui ha executat el tret es perd entre la multitud. L'assassinat és Fèlix Martínez Touriño, un antic empresari del món de l'hostaleria que ara ocupa el càrrec de director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Què s'amaga darrere un crim comès a plena llum del dia amb tota la ciutat com a testimoni? Els investigadors donen avís a totes les patrulles del cos de Mossos d'Esquadra per buscar l'assassí a partir de la descripció física que fan els vianants que han vist l'assassinat. Comença una complexa investigació a cegues per trobar l'autor o autors d'aquest crim a sang freda, i sobretot, saber quins són els motius que els han dut a cometre una execució d'aquest tipus.

I després, reemissió de 'L'assassí del Putxet'

L'11 de gener del 2003 apareix morta una dona de 49 anys sota les escales d'un pàrquing del carrer Bertran de Barcelona. Es crea una gran alarma social a la ciutat: hi ha un assassí lliure que pot tornar a matar. Onze dies després apareix un altre cadàver al mateix pàrquing, d'una dona, assassinada de la mateixa manera. La policia creu que l'assassí reincidirà. I no tenen temps per perdre.

Nou capítol a la ràdio. 'La transsexual Sònia, víctima de l'odi'

Cada cap de setmana a les 21h, Catalunya Ràdio estrena un nou cas en format d'àudio. L'últim capítol ja disponible narra la mort d'una transsexual que dormia al carrer. Va ser un matí d'octubre de 1991, quan un jardiner va trobar el cos dues persones al parc de la Ciutadella de Barcelona. Havien estat agredides. Una d'elles ja era morta. Qui les va atacar amb aquella brutalitat? L'assassinat de la Sònia Rescalvo és un d'aquells episodis que van més enllà d'un crim. És un punt d'inflexió en la història recent d'aquest país. El primer crim homòfob a Catalunya, que marcarà un abans i un després en la lluita contra l'odi i la discriminació a casa nostra.

ETIQUETES:

Deixa un comentari