TV3 es decideix i cancel·la el "FAQS" que viu una nova polèmica amb Josef Ajram

Josef Ajram al "FAQS"

La nova direcció ja treballa en un nou format d'entreteniment per a les nits dels dissabtes a partir del setembre

La nova direcció de TV3 avança amb pas ferm en la seva determinació de fer un gir de 180 graus a la seva graella. Després de setmanes d'especulacions, ja hi ha fumata blanca: el Faqs no continuarà en antena després de cinc temporades. Així ho va avançar el Nació Digital i ha confirmat elmondelatele.cat. Tot i això, la cadena pública catalana encara es troba decidint qui omplirà el buit que deixarà el programa, que tot fa indicar que quedarà en mans de Ricard Ustrell i la seva productora, La Manchester, amb un nou format d'entreteniment.

El nou consell de govern de la CCMA i l'actual direcció en funcions de TV3, no volen que la política segueixi dominant la seva graella. A banda de la proposta d'Ustrell, TV3 també ha rebut un projecte d'El Terrat d'Andreu Buenafuente, tot i que amb menys números de ser l'escollida.

Nova polèmica amb Josef Ajram

L'espai que gairebé cada setmana ha estat al centre de les crítiques per alguns dels seus convidats, continua sent el centre de totes les mirades. Aquest dissabte, el programa va convidar a Josef Ajram, un ironman, que es va fer famós pel seu èxit apostant a la borsa i que ara és dedica a donar classes de Kundalini, un tipus de ioga. Enmig de l'auge de les criptomonedes entre els joves, la xarxa es va omplir de crítiques per donar veu a aquest tipus de personatges, però el moment àlgid va arribar al final, quan la presentadora va voler saludar al Magí, àcid col·laborador de l'Està passant de Toni Soler.

"Què et sembla això que fa el Josef?", va preguntar Puig. "No l'he pogut veure de tant de fum que ven. L'únic que m'ha agradat de l'entrevista és quan has dit que cadascú ha de saber quins són els seus límits", va respondre.

Una audiència a la baixa

Aquesta temporada, el programa ha patit per mantenir el lideratge de les nits de dissabte. L'últim programa si bé competia contra la final de la Champions, es va quedar amb un 9,5% i la nit d'Eurovisió va fer un 7,6%. Tot i això, el dia que Puig va entrevistar a Cayetana Álvarez de Toledo va fer un 11%, quan hi va anar Roger Torrent es va quedar amb un 10,3% i el dia de Juan Carlos Girauta va fer un 9,7%. En canvi, amb Villarejo (16,2%) i Paz Padilla (14,1%) va ser líder.

En tot cas, són unes xifres que se situen per sota de l'audiència de la temporada anterior que havia estat del 14,7%, i molt lluny de la mitjana que havien obtingut Laura Rosel (19,4%) i Ricard Ustrell (18,7%) del 2017 al 20219.

Gir radical a TV3

La cancel·lació del FAQS no serà l'únic canvi destacat de TV3, tal i com vam explicar fa pocs dies. Lídia Heredia abandona Els matins, que es renovarà per complet a partir del setembre, Ustrell deixa el Planta Baixa que passarà a emetre's a les tardes, amb un nou presentador i el Tot es mou de Garcia Melero passarà a ocupar la franja d'11 a 14h, amb un nou nom i nou plató.

ETIQUETES:

Deixa un comentari