El "FAQS" (9,7%) cau sota mínims amb Girauta i la xarxa esclata: "Estem tontos?"

Girauta i Botran al "FAQS" (TV3)

La presència de l'exdiputat de Cs indigna a l'audiència i Tele 5 s'imposa amb "Sábado Deluxe"

Les nits de dissabte comencen a ser un maldecap per a TV3. Des de ja fa uns mesos i especialment les darreres setmanes, el Preguntes Freqüents ("FAQS"), de Cristina Puig ha vist com la seva audiència cada vegada suma menys decimals. Aquest dissabte, la cadena es va quedar amb un 10,5% de quota diària i el FAQS no va arribar al 10%: només 133.000 espectadors i un 9,7%, per sota de Tele 5 i el seu Sábado Deluxe amb l'entrevista a Kiko Rivera.

Un fet preocupant si és té en compte que el TN Vespre, que el precedia, va ser l'espai més vist del dia amb 316.000 espectadors i un 17,7%.

A què es deu el mínim d'audiència? Primer, a que durant la primera hora competia amb el partit del Barça, segon, al retorn del Deluxe als dissabtes amb un plat fort com és Kiko Rivera; i tercer; a que el seguiment del programa varia força en funció dels seus convidats. Aquest dissabte, Puig va tenir com a plat fort una conversa entre el diputat de la CUP Albert Botran, Iñaki Anasagasti i l'exdiputat de Ciutadans, Juan Carlos Girauta. Però també es va entrevistar a una magistrada del Tribunal Constitucional, Maria Luisa Balaguer, a banda del cara a cara entre Pilar Rahola i Sergi Sol, una experta en ciberseguretat i el jove activista encausat Marcel Vivet.

Un planter que podria haver influït en el resultat. Almenys això es desprèn de la reacció de molts espectadors a les xarxes socials que es van llançar a criticar la presència de Girauta a TV3.

Una audiència a la baixa

Per tenir una referència, el dia que el programa va entrevistar a Cayetana Álvarez de Toledo va fer un 11% i quan va convidar a Roger Torrent es va quedar amb un 10,3%. En canvi, amb Paz Padilla va ser líder amb un 14,1%. Aquest dissabte només un 9,7%. En tot cas, són unes xifres que se situen per sota de l'audiència de la temporada anterior que havia estat del 14,7%, i molt lluny de la mitjana que havien obtingut Laura Rosel (19,4%) i Ricard Ustrell (18,7%) del 2017 al 20219.

Pendent de renovació

El programa encara no té assegurat el seu retorn al setembre; i de fet, la manca de pressupost en podria fer perillar la seva renovació. La nova presidenta de la CCMA, Rosa Romà ja va assegurar al Parlament que si el govern no injecta 50 milions d'euros, la graella de la tardor de producció externa, (com és el cas del FAQS, el Polònia, entre d'altres), podria quedar a l'aire.

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. sailor

    D'acord que el Girauta és "lo" que és. Que passa si surt a dir el que tots sabem ha de dir?, ens hem d'estripar les vestidures?. El que realment trobo greu i insoportable és la parella de Sergito i Pilarin, mai he vist una parella més desagradable, fastigosa i de menys manca de feeling. La una saperuda, l'altre cim del sectarisme només veus el herois de ER, fora d'ahi tenebres. Si us plau que no continuen avergonyint l'independentisme. Aixó deu ser ampliar la base, (dels altres).

Deixa un comentari