'FAQS' Cristina Puig respon a les crítiques per l'entrevista en castellà al 'FAQS': "Què farien sense Twitter"

Cristina Puig al 'FAQS' (TV3)

Juan José Millás, nascut a València, va obligar al programa de TV3 a dirigir-se a ell en castellà

El 'Preguntes freqüents' del passat dissabte va tornar a estar carregat de polèmica per l'ús del castellà amb un convidat. La seva presentadora, Cristina Puig, que vestia una samarreta reivindicant la llengua, i només una setmana després de la sonada entrevista amb Cayetana Álvarez de Toledo, per l'ús de l'orellera, va deixar a molts espectadors sense paraules. Tan és així que l'audiència va fugir i el 'FAQS', va fer el seu 3er pitjor registre de l'any, tot i que va liderar la seva franja amb un 10.6% de quota i 151.000 espectadors, però el 2n pitjor registre de fidelitat amb només un 19.7%.

Va ser després d'una entrevista en català a l'expresident polonès i Premi Nobel de la Pau Lech Walesa, que ell si va fer ús de l'orellera. Però quan va ser el torn de presentar a l'escriptor valencià, Juan José Millás, Puig es va dirigir en castellà en tot moment. Sense donar més explicacions, es va donar a entendre que Millás havia rebutjat l'ús del traductor i per tant, obligava a la presentadora i als tertulians a dirigir-se a ell en castellà. De fet, quan el col·laborador Jordi Panyella ho va intentar i es va dirigir en català, Puig ràpidament va intervenir per dir-li que ho fes en castellà, perquè en català no l'entenia.

Aquest va ser el moment, que l'ex de Podemos a Catalunya, Albano-Dante Fachín, ha criticat durament al seu Twitter. "Cal fer fora als responsables d'això", va escriure.

Indignació a les xarxes i la reposta de Puig

Les xarxes socials com Twitter, ràpidament van omplir-se de missatges molt crítics amb el moment viscut, i més en un dia en que el programa, després de l'entrevista a Millás va fer un debat entre Pilar Rahola i Nacho Corredor sobre l'ús del català. Fins i tot amb la conversa amb el cantant Gerard Quintana es va treure el tema. "L'Estat no considera les llengües cooficials llengües espanyoles, sinó llengües enemigues del castellà", va dir Quintana.

"Després de parlar 50 min en castellà, ara debatran sobre el perquè el Català no es respecte a Espanya!! FLIPA!", va escriure un espectador. "Mireu fins a quin punt és delirant, q el programa va a Polònia a entrevistar Walesa i ho fa en català, i ell, en canvi, ha obligat tothom a parlar castellà al plató. Al final allò de polacs, funciona!", va dir un altre. Més contundent va ser la plataforma que aposta per refundar TV3: "Cristina Puig ha de ser cessada!"

La presentadora va respondre amb ironia des de Twitter: "El món està ple de savis".

Un ex del 'FAQS' denuncia assetjament

Però la polèmica ha anat més enllà i un dels tertulians del 'FAQS', Xavier Fina, que havia participat en els cara a cara amb Pilar Rahola, ha denunciat l'assetjament que ha rebut i que l'han obligat a deixar la televisió i Twitter. "He rebut amenaces vinculades a la meva empresa i a la meva feina", va revelar Fina. La presentadora del programa, no va dubtar en fer públic el seu suport: "Ens està quedant una societat maca maca. Molt trist i lamentable".

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Roser Gellida

    El respecte a un convidat ha anul.lat el respecte que mereixem els telespectadors

Deixa un comentari