Guanya Olga i Mediaset, perd el feminisme

Carlos Sobera proclama a Olga Moreno guanyadora de 'Supervivientes 2021' (Tele 5)

"El patriarcat ha tornat a guanyar una batalla, però no la guerra. Seguim en lluita!"

Per Laura Fa

Tres dies m'ha costat pair que Espanya és un país masclista i que no hem après res. Olga Moreno es va proclamar guanyadora d'aquesta darrera edició de "Supervivientes", en un clar cop de puny a tots aquells que havíem defensat Rocío Carrasco. No és que estiguem rebentats (que pesats que esteu amb la parauleta!), és que alguns teníem fe en l'espècie humana. Però res. S'ha demostrat que no podem ser més ignorants. Mira que aquesta pandèmia ens havia donat l'oportunitat d'aprendre no sé quantes lliçons. Ni pandèmies, ni documentals, ni xerrades ni expertes. Reeeeees! Som una colla d'ignorats que ens mereixem l'extinció total. La gala final va aconseguir la pitjor audiència des de l'any 2010 amb un 23,1 a Catalunya (26% a Espanya), tot i superar a "La Voz Kids" (16,5% a Catalunya). Ha estat una de les edicions més avorrides. Hem vist els concursants menys carismàtics de la darrera dècada. Tot molt fluix per un dels realities estrella de la cadena. Però això no preocupa. Tant se val! Ha triomfat la violència i, sobretot, ha triomfat la cadena, Telecinco. No és que Olga no fos una supervivent correcta, però no va ser mèrit seu. Va guanyar "Superviventes" Antonio David gràcies a les 10 línies de recàrrega de mòbils i va guanyar la dreta més extremista d'aquest país, la qual nega la violència de gènere i aplaudeix la violència vicària amagada darrere d'un seguit d'alabances al paper de mare, dona i no sé quines merdes més dels estereotips que tant ens ofeguen.

"No amics, no hi ha trampa. No ha estat Telecinco qui ha premiat Antonio David. Hem estat nosaltres solets els que ens hem cobert de glòria"

L'endemà de la tragèdia molts amics i coneguts m'escrivien per whatsapp: "és tongo?". Em passava el mateix a Instagram i Twitter: "han fet trampes! Tongo". Ple de vídeos i teories que demostraven que molta gent volia votar Melyssa i no es podia. Som uns ingenus. Creiem que no pot ser que tinguem una societat de merda i tan podrida, busquem que la culpa sigui dels interessos econòmics i no pas d'aquests éssers que conviuen amb nosaltres. No amics, no hi ha trampa. No ha estat Telecinco qui ha premiat Antonio David. Hem estat nosaltres solets els que ens hem cobert de glòria. Bé, vosaltres. Jo no. No m'hi incloc, que jo no vull formar part de res que signifiqui fer mal a cap dona. Que pesi a la consciència d'alguns, però no a la meva.

"Jo creia que el malson no podia ser pitjor però de cop veig entrar a plató, ben esverat, David Flores. No pot ser! Començo a al·lucinar!"

La gala final no la va presentar Jorge Javier Vàzquez. El de Badalona tenia funció al teatre Tívoli i, ves per on, es va estalviar haver de presenciar aquest despropòsit en directe. Carlos Sobera va estar a l'alçada de la situació i, cada cop més, s'està consolidant com un dels presentadors més polivalents del panorama nacional. Això ja ho comentarem un altre dia. Ara tornem a la gala. Gairebé quatre hores de patiment i de tensió molt ben orquestrats ens van dur fins al clímax final. Olga Moreno guanyava el reality i es convertia en la primera madrastra de la història aplaudida per tothom. Jo creia que el malson no podia ser pitjor però de cop veig entrar a plató, ben esverat, David Flores. No pot ser! Començo a al·lucinar! El noi no va anar a rebre al seu pare quan va sortir de 'Gran Hermano'. Tampoc no va anar a rebre la seva germana quan tornava de "Supervivientes". Però ara, després de la docusèrie de Rocío i en ple debat del que suposa la violència vicària, el noi trepitja plató i recita de memòria el seu discurs (perquè no dubteu que van ser unes paraules totalment preparades. "Eres la mejor superviviente de toda la historia. Lo has hecho super bien todo. Eres la mejor persona que he conocido en mi vida. Te llamas Olga Moreno Obrero, la mejor del mundo entero", crida el nen. Si em punxen, no em treuen sang. No sóc experta en síndrome d'Angelman però ja us dic que a les dues de la matinada, amb els nervis i l'estrès, i trepitjant per primer cop un plató, això no li surt natural a aquest pobre noi ni de conya. Ens han pres per idiotes? Entro a les xarxes i veig com la gent aplaudeix aquestes paraules amb emoció i alegria. Perdó? Però no veieu que justament això, justament aquesta situació, justament aquest moment que estem vivint en directe és la manipulació més absoluta d'un fill amb capacitats especials per tal de ferir la seva mare? Em quedo molt més tranquil·la sabent que aquella nit Rocío Carrasco era a la inaguració del festival de Cap Roig veient un concert de Pablo López. El pla més terapèutic que se li podia passar pel cap, la veritat. I l'endemà, pobra Rocío! Doncs no patiu amics, l'endemà, Rocío va tornar a Cap Roig per presenciar el concert de Raphael. Em calma saber que ella ha treballat tant aquest aspecte de la seva vida que troba mecanismes per evadir-se. Parlava amb expertes que dubtaven que això no fos un cop per ella que la fes anar enrere en la seva recuperació.

"Sento impotència. Ràbia. Soledat. Sento esgotament. I vergonya"

L'endemà, remenant per les xarxes, em fan arribar un vídeo previ al moment final i es veu clarament com el novio de Rocío Flores, un tal Manuel, és l'encarregat de fer-li una forta empenta al nen perquè entri a plató a fer el que tocava. Quina llàstima sento. Pels fills. Sobretot per ells. I sento llàstima per nosaltres, pels professionals dels mitjans que trèiem pit per primer cop a la vida perquè ens havia tocat defensar un tema social tan potent i havíem estat a l'alçada. Sento impotència. Ràbia. Soledat. Sento esgotament. I vergonya. Llegint els missatges a les xarxes d'Antonio Montero i Jesús Manuel sento vergonya. Però no diré res més perquè me'n vaig de vacances i vull desconnectar de tot. Ells i la seva consciència retrògrada ja s'espavilaran. Jo començo les meves vacances satisfeta perquè, tot i que no em va agradar el que va passar a la cadena on treballo la nit de divendres, sé que estic al lloc correcte, al lloc que vol salvar la vida de les dones, al lloc on no es revictimitza i on no s'aplaudeix la violència. Creia que estàvem fent història i que la premsa del cor estàvem a l'alçada. No és així. Queda molt per canviar. El patriarcat ha tornat a guanyar una batalla, però no la guerra. Seguim en lluita!

ETIQUETES:

Comentaris ( 19 )

 1. Mayte CB

  No se yo si es muy feminista querer destruir a dos mujeres (Rocio Flores, Olga Moreno) a favor de creer la realidad que siente otra (Rocio Carraso a la que respeto y tendrá razón en algunas cosas, pero no en todas. Las pruebas están hay, y se llaman Rocio y David, felices y encantados con la vida que llevan )
  Ni los malos son tan malos ni los buenos tan buenos. No ves raro que un hombre tan monstruo, perverso y maltratador haya educado a esos hijos con tanto amor junto a su mujer con la que lleva 21 años y no se queja de malos tratos, y esos niños sean tan felices? No será que esta mujer, tan rebelde de joven, tenga un exceso de soberbia y la puede conducir a estar enferma? , a veces somos nuestros mayores enemigos, aunque culpemos a los demas. No es bueno buscar tanta venganza. Mejor mirar hacia delante y construir en vez de destruir. Todos serian mas felices si en vez de tener esa inquina para aniquilar a su ex y su familia entera, arrastrando en ello a sus hijos, se acercara a ellos y construyera una unión que seguro en un futuro le haría mas feliz que la venganza.

 2. Ismael

  Creía que eras periodista, pero me he equivocado, eres una más de todo por la pasta. Que engañados nos tenias.

 3. Mimz

  Ay Laura. De verdad hija deja de dar lecciones. La misma cadena que semana tras semana le dió un espacio a una víctima para que cuente su historia es la misma cadena que ha permitido que Olga se quedara en el concurso a pesar de haber despedido a su marido. Por qué nunca te escuché exigir a los altos cargos que la echaran del concurso si te parecía que su participación contribuía a la violencia contra RC??

 4. laura

  no se puede decir más claro… chapó!

 5. Carme

  Laura estic amb tu! M'agrada molt l'article i les reflexions que fas. Encara hi ha molt masclisme i molta feina per fer!

 6. Marís

  Laura, todo tu artículo destila odio. Muy machista calificar a una mujer de objeto. Dedícate a la política, llevas demasiada maldad para hablar de corazón.

 7. Laura

  Aquest article és brosa. No hi ha per on agafar-lo.
  No el justifica ni la llibertat d'expresió.
  Revisa els teus principis i els conceptes feministes.
  De res.

 8. Ines

  No eres nadie para decir todo esto,lo que hizo este chico fue lo mas bonito que se ha visto,se vio a un chico que hizo lo que le salio del corazon ,ah vale que tu no sabes que es eso por que no lo tienes y no lo tendras nunca ,sabes que te digo que lo que mas me gustaria poder verte y decirte todo lo que pienso por que cuando te veo traspasaria la pantalla ,que pena no poder hacerlo ,que envidia debes tener no poder llegar a la suela de sus zapatos de tus compañeras ni lograras alcanzar la profesionalidad que tienen ellas ,creo que te tienen ahi por hacer bulto por que como profesional dejas que desear que pena que haya gente como tu en el mundo,demuestras lo que eres pero tranquila que pronto te llegara lo tuyo.

 9. Pepi Vera

  Maravillos article i maravellosa TÚ, estic amb tú Laura, ??

 10. Carmen

  Si tienes un poco de dignidad debes dejar Telecinco. No te oí cuando abusaron de aquella chica en Gran Hermano. Entonces no reivindicabas el feminismo. No pensar como tú no es de ignorantes ( te aseguro que mi nivel académico es bastante mayor que el tuyo), es que somos libres de creer o no lo que nis queréis colar

  1. Laura

   Estoy muy de acuerdo contigo.
   Por cierto, leí que uno de los càmaras de GH en esa situación era el marido de Corredera……

 11. lilian

  Muy tendencioso tu artículo, ¿no se supone que teniendo la oportunidad de informar a la audiencia (sea cual sea el medio por el que se hace) tienes una responsabilidad de lo que dices… te recuerdo…

  "Para ejercer el periodismo, ante todo, hay que ser buenos seres humanos. Las malas personas no pueden ser buenos periodistas. Si se es una buena persona se puede intentar comprender a los demás, sus intenciones, su fe, sus intereses, sus dificultades, sus tragedias". Ryszard Kapuscinski.

 12. Emmanuel

  Te aplaudo tu articulo soy profesional de la salud y como tal te puedo decir que la situación a la que ese joven fue expuesto es VERGONZOSA estaría bien que en tu espacio entrevistaras a expertos en Síndrome de Angelman y otra cosa no todos en España pensamos igual que la "marea azul" ellos representan una minoría en el pais te lo puedo asegurar por que la cantidad de personas que votaron eso no son los 48 millones de habitantes de este pais abre tu canal de Youtube expon tus ideas y realiza tu trabajo ahí también seré el primero en suscribirme, saludos <3

 13. Angeles

  Me cuesta leer el artículo en catalán.
  Y te sigo peto ponlo en castellano y una aplicación que lo traduzca
  Es una pena no saber que pone. Porque no soy catalana y hablo solo castellano.

  1. Laura

   *Mare meva!!
   Cerca una aplicació que et tradueixi l'article al castellà i no imposis la teva llengua.

   1. Sonia

    Ho estàs imposant tu amb les teves paraules, llibertat d'expressió en el idioma que cada un vulgui!!

    Lo estás imponiendo tú con tus palabras, libertad de expresión en el idioma que cada uno quiera!!

  2. Antonia

   Así estoy yo , jejeje me quedo con ganas de saber lo que dice ?

 14. Manu

  Muy buen artículo, Laura. Estoy muy de acuerdo con tu análisis. Solo un detalle. El chico que empujó a David Flores a salir no fue el novio de Rocío Flores, sino el representante de Rocío y Olga. El novio no estaba allí. Se quedó en Málaga. Que fuera el representante y cómo estaban todos preparados demuestra el nivel de premeditación de aquella escena tan triste, que muchos verán como una demostración de amor, pero cualquiera que conozca mínimamente la historia sabe que el trasfondo es hacer daño a la madre a la que le han arrancado los hijos, continuar el escarnio público y dinero, dinero y platós de televisión.

 15. Nora

  Maravilla de articulo, se que van a lapidaria por el
  Pero te cubriremos con nuestras corazas Laura fa, eres maravillosa nos representas
  ¡ Gracias muchas gracias ¡ y que nadie calle tu verdad

Deixa un comentari