You are currently viewing <span>PRIVADA EN CATALÀ</span> El CAC autoritza la venda de 8tv a Nicola Pedrazzoli
8tv

PRIVADA EN CATALÀ El CAC autoritza la venda de 8tv a Nicola Pedrazzoli

El nou propietari prepara una graella farcida d'entreteniment que es posarà en marxa després de l'estiu

El ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), ha aprovat aquest dijous 15 de juliol, la venda del canal de televisió 8tv. El passat 5 de març, el Grup Godó va fer públic que havia arribat a un acord per traspassar l'empresa que gestiona el canal de televisió 8TV i que té la llicència d'un canal múltiplex de TDT a Catalunya. Els nous propietaris seran l'empresari Nicola Pedrazzoli i l'advocat Borja García-Nieto.

Així doncs, segons ha pogut confirmar El Món de la Tele, el CAC ha aprovat la transmissió del 100% de les accions de l'empresa Catalunya Comunicació SLU (pertanyent al Grup Godó) a societat OC 2022, SL, de la que n'és propietari majoritari l'empresari italià Nicola Pedrazzoli (actual propietari de Teve.cat) i Borja García-Nieto, president de Grupo Financiero Riva y García. Els nous propietaris també hauran de mantenir els compromisos adquirits pel Grup Godó quan se'ls va otorgar la llicència, llengua, programació, etc…

El passat 8 de juny, el CAC, que porta anys pendent de renovació, va perdre un nou membre en dimitir la consellera Ivonne Griley (a proposta de CDC), que va fitxar pel Departament de Justícia de la Generalitat. La dimissió de Griley va deixar l'organisme sense majoria parlamentària independentista a l'organisme que regula el sector audiovisual a Catalunya. Al 2020, Salvador Alsius (nomenat a proposta d'ERC), va plegar i la majoria va quedar en mans del vot de qualitat del president Roger Loppacher (CDC). Ara, amb només tres membres, Daniel Sirera, nomenat a proposta del PP, i Carme Figueras, a proposta del PSC i Loppacher (CDC), la decisió havia quedat penjant d'un fil.

La concessió d'aquest múltiplex als propietaris de La Vanguardia, va tenir lloc en el darrer govern de Jordi Pujol, l'any 2003. Però el projecte mai va acabar de reeixir tot i els fitxatges estrella d'Alfons Arús, Josep Cuní o Sandra Barneda. Les pèrdues econòmiques van fer desistir al grup de la seva aposta televisiva.

Més televisió en català?

TV3 tornarà a tenir un rival en català. Després de l'aposta de TVE Catalunya amb Gemma Nierga i Xavier Sardà per fer programes en català des de Sant Cugat, ara Nicola Pedrazzoli, antic propietari del Canal Català, des d'on ara emet Teve.cat, intentarà competir amb la televisió pública.

La nova 8tv de Nicola Pedrazzoli, apostarà per l'entreteniment. Les cares de la graella que es posarà en marxa després de l'estiu seran conegudes: Ares Teixidó, Carlos Fuentes i el seu 'Catalunya opina', Toni Albà o Albert Lesán. Altres com Miquel Valls (reporter de 'El Programa de Ana Rosa') o Nacho Encinas que actualment condueix 'Sense Control' a Teve.cat, estan pendents de veure si seguiran al nou canal.

Deixa un comentari