Dinero fácil

Títol original: Snabba Cash (Easy Money)

Any: 2021

País: Suècia

Temporades: 2

Protagonistes:

Plataforma:

 Dinero fácil (2021) on IMDb

Per Toni de la Torre

De què va:

Una emprenedora del món de la tecnologia busca un inversor per la seva start-up. En troba un, però abans ha de pagar el seus deutes. Per fer-ho, recorre a un préstec del seu cunyat, que és traficant de drogues, que té els seus propis problemes i disputes de territori. A partir d’aquest moment, la seva situació quedarà lligada al del món criminal, endinsant-s’hi quan mai no havia volgut entrar-hi.

L'ambient:

Fa un retrat del món del crim a Estocolm que destaca per la seva cruesa, recordant sèries com 4 Blocks o Gangs of London. Hi ha un contrast intencionat entre l'univers de les empreses de tecnologia on la protagonista vol fer una carrera profitosa i l'univers dels narcotraficants que tenen múltiples disputes. En tots dos universos es mouen molts diners i en tots dos no pots refiar-te de la paraula de ningú.

Basada en:

Les novel·les de l'escriptor i advocat suec Jens Lapidus sobre el món del crim a Estocolm (és una  trilogia que es coneix com La trilogia d'Estocolm) i que ja havien inspirat adaptacions cinematogràfiques, amb el títol Snabba Cash, però potser més conegudes pel títol internacional, Easy Money, en anglès. Les pel·lícules, que també van ser tres, van estar protagonitzades per Joel Kinnaman (The Killing, Altered Carbon). La sèrie se situa una dècada després de l'última pel·lícula.

Us sonarà:

L'actriu Evin Ahmad interpreta a la protagonista i potser l'hauràs vist abans en altres sèries sueques com The Restaurant (a Filmin) o Bla Ogon.

Mira-la si:

T'agraden sèries ambientades en el món criminal.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

COMPARTEIX

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

Dijous, 29 de setembre: Apagón

Antologia que presenta històries basades en un escenari en què el món s'ha quedat sense electricitat, cosa que condueix al col·lapse del sistema.