Paranoia Agent

Títol original: Paranoia agent

Any: 2004

País: Japó

Creador: Satoshi Kon

Temporades: 1 temporada

Plataforma:

 Paranoia agent (2004) on IMDb

De què va:

El terror s’escampa per Tòquio a causa del testimoni de diferents persones que expliquen haver estat salvatgement agredides per un desconegut. El desconegut, en qüestió, asseguren, és un nen armat amb un bat. Dos detectius intenten capturar-lo entrevistant les víctimes mentre els mitjans de comunicació converteixen l’agressor, al que anomenen El Nen del Bat, en una figura mediàtica que provoca por.

Interessant:

Darrere de la història terrorífica d'El Nen del Bat hi ha una retrat angoixant de les pors, personals i col·lectives, de la societat japonesa (és a dir, de la societat moderna). En les entrevistes que els detectius fan a les persones assaltades, es descobreix quin impacte l'agressió ha tingut en les seves vides. La sèrie barreja la realitat amb el món de la imaginació, fent-los difícils de distingir, per explicar els patiments dels diferents personatges que es presenten en cada episodi.

L'origen:

Es tracta de l'única sèrie que va fer el mestre de l'anime japonès Satoshi Kon, molt conegut per pel·lícules de culte com Perfect Blue, Millennium Actress, Tokyo Godfathers o Paprika. L'origen de la sèrie va ser trobar sortida a diverses idees molt bones que se li havien anat acudint però que no havia pogut fer servir en altres projectes. L'estructura en forma de sèrie li va permetre recuperar-les.

Episodi clau:

L'últim episodi (el 13) del que circulen múltiples teories.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari