El Col·lapse

Títol original: L'effondrement

Any: 2019

País: França

Creador: Jérémy Bernard, Guillaume Desjardins, Bastien Ughetto

Temporades: Miniserie de 8 episodis

Protagonistes:

Gènere: ,

Plataforma:

Català: Àudio, Subtítols

 El colapso (2019) on IMDb

De què va:

Un fet desconegut ha portat al col·lapse de la societat tal i com la coneixem. La sèrie presenta diferents històries, amb escenaris diferents, on es mostra com diferents personatges reaccionen a la situació de caos provocat per aquest col·lapse. Són situacions de supervivència que sovint treuen el pitjor de l’ésser humà i que estan filmades en pla-seqüència, generant tensió i angoixa a l’espectador.

Interessant:

La sèrie està basada en les teories de la col·lapsologia, que vaticinen que un col·lapse com el que es veu a la sèrie es produirà en un futur no gaire llunyà a partir de la conjunció de diferents crisis, de tipus mediambiental, energètica, econòmica i sociopolítica. El concepte de la col·lapsologia es va popularitzar a França l'any 2015 arran d'un assaig de Pablo Servigne i Raphaël Stevens que identificaven aquests factors. La sèrie no se centra en les causes, si no en les conseqüències i, en l'últim episodi, en la necessitat de canviar com funciona el món per no arribar a aquesta situació.

Qui l'escriu:

Darrere de la sèrie hi ha els directors i guionistes francesos Guillaume Desjardins, Jéremy Bernard i Bastien Ughetto, que formen part del col·lectiu Les Parasites, format per diversos cineastes sorgits de l'Éscole internationale de Création Audiovisuelle et de Réalisation de París i que donen a conèixer la seva feina, fonamentalment curtmetratges, a través de plataformes com YouTube.

Doneu-li una oportunitat:

La pandèmia que estem vivint des de fa un any us ha portat ha reflexionar en les causes cast.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari