Jorge Javier Vázquez explica per què mai parla en català: "L'època del Pujolisme va ser molt dura"


Jorge Javier Vázquez va concedir una entrevista al Col·lapse de Ricard Ustrell d'aquest dissabte a TV3 en la què va deixar anar uns quants titulars. El presentador de Telecinco que està de gira per promocionar el seu nou llibre en el qual confessa la seva addicció a l'alcohol, el sexe i la feina, també va explicar per què mai parla en català tot i ser de Badalona.

"Em fa moltíssima vergonya parlar català. Sempre he estat castellanoparlant. Saps què passa? L'època del Pujolisme va ser molt dura. Jo sempre havia fet les classes en castellà, vaig començar a estudiar català amb 12 o 13 anys. Jo crec que ara es valora més que una persona intenti parlar català que aleshores", va començar dient.

"En aquell moment l'idioma va ser un element que separava molt a la societat. No ens oblidem que Marta Ferrussola va dir que no s'entenia que un president es digués José. Això revota en la societat. Però no ho visc amb ressentiment", va afegir.

"El meu pare s'enfadava moltíssim perquè jo no parlés en català. Hi havia temporades en què em deia que havia de parlar en català i ho intentàvem, però em podia la vergonya i encara em passa ara. I no és una cosa de la que em senti orgullós perquè el català també és la meva llengua".

Tot i això, va reconèixer que a fora de Catalunya no s'entén el bilingüisme. "La meva mare és d'Albacete i tot i que no parla català mira TV3. Això no ho entenen".

Unes declaracions que han aixecat polseguera a les xarxes socials. Entre d'altres, Toni Soler que li etzibat un "Tota una víctima. Pobret" i Pilar Rahola que ho ha qualificat de "bestiesa".

 
05/12/2022

Deixa un comentari