CINEMA

Mor l'actor Fermí Reixach, de "La Riera" i "Polseres Vermelles"

L'intèrpret de teatre, cinema i televisió destaca per una prolífica carrera reconeguda per tot l'ecosistema cultural català

L'actor Fermí Reixach
L'actor Fermí Reixach

L'actor Fermí Reixach ha mort aquest dimecres als 77 anys, tal com ha informat l'Associació Cineclub Adler de Lloret de Mar i ha confirmat la Filmoteca de Catalunya. Cara i veu de múltiples obres de teatre, pel·lícules i sèries de televisió, ha estat reconegut pel conjunt de l'ecosistema cultural català, que ha dedicat mostres de condol a la família i amics.

Es va formar al centre Estudis Nous de Teatre i l'Institut del Teatre de Barcelona, així com a l'Stella Adler Institute de Nova York. Posteriorment, va ser cofundador de la companyia Comediants el 1972 i va formar part del col·lectiu Teatre Lliure el 1976, abans de presentar a Catalunya l'obra de teatre Diari d'un boig, de Nikolai Gógol.

Pel que fa a la carrera a la pantalla petita, va participar en sèries de TV3 com Polseres vermellesOlor de colònia La Riera, on donava vida al personatge de Guillem Almeda. I, al cinema, va destacar en films com b (2010), de Manuel Huerga, on interpretava Francesc Macià; Estiu 1993 (2017), de Carla Simón; El perfum: història d'un assassí, de Tom Tykwer; i El Greco, de Yannis Smaragdis.

ETIQUETES:

Deixa un comentari