TELEVISIÓ

Marc Roma, nou president de l'associació professional de productors de televisió ProTV

La nova junta donarà continuïtat a la tasca feta pels anteriors responsables i elaborà un pla estratègic a tres anys vista

Marc Roma, nou president de ProTV
Marc Roma, nou president de ProTV

Marc Roma, director creatiu d'Abacus Idea, ha estat elegit nou president de ProTV, l'associació professional de productors i productores de televisió que forma part de la Federació de Productores Audiovisuals (PROA). L'assemblea de l'organització ha ratificat aquest dilluns la candidatura, en què també hi ha Eugènia Giné (Mamba Mèdia) com a vicepresidenta, Jaume Banacolocha (Diagonal) com a secretari, Guille Cascante (Goroka) com a tresorer, i Albert Pons (Carmel) i Ferran Cera (VisionaTV) com a vocals.

La nova junta donarà continuïtat a la feina feta dels dos anteriors presidents, Francesc Escribano i Ferran Cera, i una de les prioritats serà l'elaboració d'un pla estratègic a tres anys vista per enfortir el sector. En un comunicat, la nova direcció ja ha apuntat que l'entitat identifica els nous models de producció a les plataformes, la irrupció de la intel·ligència artificial, la hibridació de formats o la concentració empresarial dins del mercat audiovisual com a envits que la indústria ha de saber transformar en oportunitats.

Així, entre les accions que ProTV vol continuar liderant hi ha la negociació amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per millorar la relació entre les productores i l'ens públic, una negociació que parteix d'un document de greuges consensuat per la Federació de Productores Audiovisuals. També volen, en paral·lel, estendre els contactes amb RTVE i la Xarxa Audiovisual Local (XAL).

A més, segons han apuntat, els anys vinents també estan en joc elements estratègics com la protecció de la IP, l'augment del benefici industrial, el reconeixement dels formats originals o l'establiment d'un marc de contractació estable, general i transparent.

ETIQUETES:

Deixa un comentari