POLÈMICA

Els professionals de TV3 exigeixen una rectificació a Ricard Ustrell per "denigrar el debat electoral"

El presentador d'"El Matí de Catalunya Ràdio" assegura que no veurà el programa presentat per Ariadna Oltra perquè "ha de penjar un quadre"

Ricard Ustrell a Catalunya Ràdio

TV3 i Catalunya Ràdio emeten aquest dimarts al vespre el tercer i últim debat televisat de la campanya electoral catalana que culmina diumenge amb la jornada d'eleccions al Parlament. Serà un debat en què participen els vuit partits polítics amb representació parlamentària, encapçalats pels seus caps de llista. Tots, a excepció de Junts, ja que el debat se celebra a les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí i Carles Puigdemont no hi pot arribar; en el seu lloc hi serà Josep Rull, com ja ha passat en els debats de La Sexta i TVE.

Seguint en la línia dels debats electorals celebrats durant el 2023 -tant per a les eleccions municipals, acompanyada de Laura Rosel d'El Mati de Catalunya Ràdio, com a les espanyoles- la moderadora serà Ariadna Oltra, periodista al capdavant d'Els Matins de TV3. Enguany, Oltra estarà sola al plató: la direcció de TV3 ha optat per una única presentadora, tot i que el nom de Ricard Ustrell -actualment al capdavant d'El Matí de Catalunya Ràdio– va ser valorat com a conductor del programa més escoltat de la ràdio pública.

De fet, durant el matinal de Catalunya Ràdio d'aquest dimarts s'ha parlat de la cita electoral que té lloc al prime time i Ustrell ha fet uns comentaris que no han agradat el Comitè Professional de TV3. "No el podré seguir perquè tinc molta feina; he de penjar un quadre, per exemple, he d'estendre roba, també", assegura el presentador quan un locutor diu en directe, durant un espai d'humor, que Ricard Ustrell seguiria el debat. En un altre moment del programa, abans d'encetar la informació esportiva i cultural, el presentador pregunta a una altra periodista pel debat de La Sexta de dilluns al vespre i assegura que va ser "molt millor que el de durant anys a TV3": "Crec que hauríem de prendre nota". Preguntat per si aquesta nit sintonitzarà amb el de TV3 i Catalunya Ràdio, Ustrell és clar: "Jo ja vaig veure el d'ahir, avui tinc feina".

"És imperdonable que el director d'El Matí de Catalunya Ràdio i de Col·lapse parli així de l'empresa on treballa i els seus companys", denuncien en un tuit els professionals de TV3. I és que el Comitè professional de la televisió pública assegura que Ustrell ha "denigrat" el debat electoral d'aquest vespre i ha "lloat" la competència. Per aquests motius, demanen una rectificació per part del periodista de Sabadell.

Després d'unes quantes hores de silenci, Ustrell finalment ha parlat i s'ha disculpat públicament a Twitter. "No només miraré el debat d'avui de TV3 i Catalunya Ràdio, sinó que demà en parlarem àmpliament a El matí! Demano disculpes si algú s'ha sentit ofès", ha escrit, seguint la broma: "Penjaré el quadre demà a la tarda".

ETIQUETES:

Comentaris ( 2 )

  1. Una cansada de que li prenguin el pèl

    El Ricard, nen mimat, posat a tot arreu per
    descatalanitzar l'Audiència amb voluntat que s'assumeix que hem de ser espanyols i prou, ja, ja a la ràdio, anti Junts a tot arreu, no-preparació a la tele, personatges de l'Espanya profunda… El Ricard té gelosia, tot ho vol per a ell… Aviat caurà, no té audiència…

  2. TZ

    Ell no es considera prou valorat, jo el considero sobre valorat. No entenc perquè té tants programes, que per cert tenen audiències dolentíssimes.
    Qualsevol euro que se li pagui es un euro llençat a les escombraries.
    Petulant i cregut com pocs.

Deixa un comentari