PLATAFORMES

Sis mesos d'èxit de la plataforma 3Cat: 100 milions de reproduccions i 900.000 registres

El portal digital de TV3 i Catalunya Ràdio celebra la bona rebuda: "Hem fet un forat en l'entorn digital, on el català tenia una presència molt residual"

Una usuària consultant la plataforma 3Cat
Una usuària consultant la plataforma 3Cat

La plataforma 3Cat, que va entrar en funcionament el passat octubre, ja ha aconseguit 900.000 usuaris registrats. En els primers sis mesos, l'entorn digital de la CCMA ha superat els 100 milions de reproduccions, entre continguts nous i les produccions de temporades anteriors que conformen el catàleg.

Quins són els continguts més consumits? Sobretot les apostes d'entreteniment exclusives de la plataforma, com La travessa de Laura Escanes, amb més d'un milió i mig de reproduccions des de l'estrena, però també continguts com Tor, que s'ha estrenat aquest abril a TV3 i va aconseguir l'estrena digital amb més reproduccions dels sis mesos: 500.000 en una setmana. Eufòria, Jo mai mai, Això no és Suècia i Joc de Cartes també són continguts amb moltes reproduccions al web del 3Cat. Pel que fa a les dades d'àudio, la plataforma també ha permès ampliar els usuaris. Entre els programes més escoltats hi ha El Matí de Catalunya Ràdio, El búnquer o Crims.

"Aquestes dades posen de manifest que el lideratge de TV3 és importantíssim, també la capacitat competitiva de Catalunya Ràdio, però ara hem fet un forat en l'entorn digital, on el català tenia una presència molt residual. És molt important aquesta aposta per arribar als nous públics, als nous hàbits de consum i, especialment, als joves i infants", explica Rosa Romà, presidenta de 3Cat.

I és que sobre el públic més jove, la plataforma del 3Cat ha permès apropar la televisió a una franja d'edat que no seu tant al sofà per mirar-la en directe. El SX3 ha registrat un creixement del 23% amb l'estrena de la plataforma i les reproduccions de vídeo han augmentat en un 18%, tot apropant-se a les 100.000 diàries. L'audiència digital del canal infantil ha incrementat un 21% amb l'estrena de la plataforma 3Cat en nombre de dispositius únics.

Quines estrenes hi haurà les pròximes setmanes?

La plataforma 3Cat oferirà els pròxims mesos un nou catàleg de continguts. Entre aquests hi ha la sèrie documental de no-ficció El món segons Rubianes; la sèrie Cibercrims, un true crime basat en casos del món digital; El Tros, amb Anna Simón i Miquel Montoro que enfrontarà urbanites i ruralites, i la segona temporada de La travessa, ara per la costa catalana. També hi haurà nous concursos abans de l'estiu: l'On és la pasta? de Gerard Romero i el Cuina com puguis de Marc Ribas.

ETIQUETES:

Deixa un comentari