Cinc grans sèries de ciència-ficció que no et pots perdre

La ciència-ficció televisiva sempre ha estat en molt bona forma, però mai hi havia hagut tanta oferta com ara. Us seleccionem cinc grans títols de les plataformes

BATTLESTAR GALACTICA (SkyShowtime i Movistar +)

De què va: Els Cyclon, una raça cibernètica creada pels humans, llança un atac inesperat contra les dotze colònies i acaba amb gairebé tota la població. L'única nau que sobreviu a l'embat tindrà la perillosa missió de troba un llegendari planeta, la Terra, per garantir el futur de la civilització.

Valoració: No és una sèrie de ciència-ficció: és LA sèrie de ciència-ficció. Amb repartiment magnífic i una galeria de personatges impagable, troba el perfecte equilibri entre thriller polític, melodrama coral i història d'aventures. Arriba a quotes d'intensitat tan elevades que no pots esperar a veure el següent episodi.

THE EXPANSE (Amazon Prime)

De què va: Al segle XXIII, en un sistema solar colonitzat, un detectiu investiga la misteriosa desaparició d'una dona. Aviat s'adona que el cas amaga un complot d' abast inimaginable que amenaça amb acabar amb tota la humanitat. I els enemics a batre no només són a terra ferma.

Valoració: La gran hereva de "Battlestar Galactica" i un exemple de com agafar la inspiració dels clàssics d'un gènere i dotar-la d'aires renovats i imprevisibles. Les trames estan molt ben explicades i aconsegueix mantenir-te en tensió durant sis temporades, que té molt mèrit.

FUNDACIÓN (Apple TV+)

De què va: L'imperi galàctic controla la humanitat, estructurada en una sistema de planetes que deixen poc marge per a les revoltes. Però  quan les apocalíptiques prediccions de l'historiador Hari Sheldon comencen a complir-se, un grup d'exiliats es conjurarà per evitar el desastre.  

Valoració: L'ambiciosa adaptació de l'obra magna d'Isaac Asimov no és per tots els paladars (això va més de conceptes que d'acció pura i dura) però és una magnífica refundació, mai millor dit, de les essències del gènere. Visualment, a més, és d'una espectacularitat astoradora.

FRINGE (HBO Max)

De què va: L'agent del FBI Oliva Dunham s'encarrega d'investigar fenòmens inexplicables fins que, contra tot pronòstic, troba una explicació inesperada: hi ha una dimensió paral·lela amb versions alternatives de nosaltres mateixos. Amb l'ajuda del doctor Bishop i el seu fill Peter intentarà evitar un cataclisme de grans proporcions.

Valoració: Hi ha qui pot pensar que els aficionats al gènere estem obsessionats amb aquesta sèrie, però és que no és per menys: es tracta d'un veritable glossari dels grans temes de la ciència-ficció de tots els temps amb una actriu extraordinària (Anna Torv) i algunes de les escenes més emocionants de la televisió moderna.

MATERIA OSCURA (Apple TV+)

De què va: El físic Jason Dessen porta una vida més o menys normal fins que, després d'una nit de celebració, és segrestat per un misteriós individu i es desperta en una realitat alternativa. Aviat descobreix que el seu pitjor enemic és una versió d'ell mateix que vol usurpar-li la vida.

Valoració: L'adaptació de la novel·la de Blake Crouch té aires de "Fringe" i de la reivindicable "Counterpart", però amb la gràcia que aborda els mateixos temes d'una manera més sòbria i complexa. Al capdavant del repartiment hi té els sempre efectius Joel Edgerton i Jennifer Connelly.

ETIQUETES:

Deixa un comentari