ELECCIONS

Cinc sèries i pel·lícules sobre campanyes electorals

Si voleu saber com funciona la política entre bastidors, aquí teniu cinc títols que posaran llum a la foscor

EL ÚLTIMO HURRA (Movistar+)

De què va: Frank Skeffington, el veterà alcalde d'una ciutat de Nova Anglaterra, es presenta a ka reelecció i fa campanya amb els seus mètodes de sempre. No pateix pel resultat de les eleccions perquè creu que els seu rival és un incompetent. Però aviat descobreix que té més suports del que es pensava.

Què hi trobarem: John Ford dirigeix aquesta joia que, partint del crepuscle d'una determinada manera de fer política, reflexiona sobre els principis, la vocació i les transformacions socials. Una mirada tan nítida com emotiva amb un Spencer Tracy memorable. I quina escena final.

EL CANDIDATO (Filmin i Movistar+)

De què va: Bill McKay és un jove i idealista advocat que es presenta al Senat per Califòrnia. Com que creu que no té cap possibilitat de guanyar, fa campanya dient el que pensa de tots els temes. Això el porta a pujar posicions a les enquestes. Però hi ha gent que farà qualsevol cosa per evitar que guanyi.

Què hi trobarem: Una de les millors, i més infravalorades, pel·lícules polítiques de tots els temps. A més de fer una radiografia desoladora del poder i dels seus mecanismes de repressió, ofereix una mirada molt treballada i creïble a les interioritats d'una campanya. Robert Redford és el seu magnífic protagonista.

EL ALA OESTE DE LA CASA BLANCA (HBO Max i Amazon)

De què va: L'agitada vida personal i professional de l'equip de Josiah Bartlet, un President dels Estats Units de fortes conviccions i que defuig alguns convencionalismes dels anteriors inquilins de la Casa Blanca. El dia a dia està farcit de petites crisis de despatx, però també de conflictes geopolítics de conseqüències imprevisibles.

Què hi trobarem: A aquestes alçades pot semblar un clixé citar-la en qualsevol article sobre política, però és que realment és la millor sèrie sobre política. Amb els seus memorables diàlegs i un excel·lent repartiment ens du de la mà per tots els fronts de la matèria, inclòs un debat electoral que es va enregistrar a temps real.

THE POLITICIAN (Netflix)

De què va: Payton estudia a l'escola d'on surten els grans líders el futur i de fet la seva aspiració és ser President dels Estats Units. Justament per això, es presenta a les eleccions de l'institut amb entusiasme i ambició. Però la campanya serà tan bruta que dinamitarà bona part de les seves conviccions.

Què hi trobarem: No és la millor sèrie produïda per Ryan Murphy i la segona temporada s'acaba domesticant massa, però la primera, barreja de sàtira política i comèdia juvenil, té prou mala bava com per enganxar i, el més important, oferir un diagnòstic força demolidor dels que arriben al poder.

UN PLAN IRRESISTIBLE (Netflix)

De què va: Gary Zimmer és un expert en comunicació política que treballa pel Partit Demòcrata i que no s'ha refet de la victòria de Trump. Quan descobreix un vídeo viral amb el discurs d'un militar retirat en un poble de Wisconsin, creu veure en ell el perfecte candidat a alcalde. I una oportunitat per recuperar la credibilitat perduda.

Què hi trobarem: Jon Stewart dirigeix aquesta sàtira política que, rere la seva eficaç irreverència, amaga una denúncia prou sagnant del finançament de les campanyes electorals i l'oblit sistemàtic del món rural. Steve Carell hi torna a demostrar que és un dels millors actors de comèdia que hi ha a Hollywood.

ETIQUETES:

Deixa un comentari