NOU ESPAI

TVE estrena "El mejor de la historia" amb polèmica pels 50 personatges seleccionats

Entre els candidats catalans hi haurà Antoni Gaudí, Ferran Adrià, Marc Márquez, Montserrat Caballé, Pau Gasol i Salvador Dalí

Silvia Intxaurrondo, presentadora de "El mejor de la historia" a TVE

La 1 de TVE estrena aquest divendres 16 de febrer El mejor de la historia, la seva nova aposta de prime time presentada per Silvia Intxaurrondo (La Hora de La 1). En total seran sis programes que s'emetran en directe i que adapten el format britànic 100 greatest britons de la BBC. A l'estat espanyol, l'espai ja va tenir una primera versió l'any 2007 a Antena 3.

En aquella ocasió, l'audiència es va decantar per l'aleshores rei Joan Carles I, tot i que a Catalunya, qui més vots va rebre va ser l'arquitecte Antoni Gaudí. A la presentació del programa, els seus responsables van deixar clar que l'ara rei emèrit no repetirà, encara que havia estat un dels escollits a les votacions prèvies.

TV3 també tenir la seva pròpia versió amb El favorit de Toni Soler i l'aleshores historiador Oriol Junqueras que es va emetre l'any 2005 i que va proclamar Jaume I com la figura més destacada amb el 56,6% dels vots, seguit de Francesc Macià (26,9%) i Lluís Companys (16,4%).

jaume I va guanyar "El favorit de TV3 (2005)

Per escollir als 50 candidats del nou programa, TVE va obrir un procés participatiu que va recollir prop de 40.000 votacions a través d'una enquesta d'opinió realitzada per Sigma Dos. Una llista de 50 candidats que per cert, no ha estat exempta de polèmica per la seva nul·la paritat i igualtat entre sexes: 40 homes i 10 dones. És a dir, una proporció del 80% a 20%.

De Franco a Belén Esteban

Els 50 seleccionats van sorgir arran d'un primera selecció inicial de 150 personatges que van escollir un comitè d'experts escollits per la productora del propi programa. I atenció, perquè entre aquests hi havia noms com Francisco Franco, Miguel Primo de Rivera i José Antonio Primo de Rivera, el rei emèrit Joan Carles I, i l'actual rei Felip VI, però també la televisiva Belén Esteban o l'streamer Ibai Llanos.

Entre els personatges catalans que formen part de la llista final hi ha l'arquitecte Antoni Gaudí, el cuiner Ferran Adrià, el pilot Marc Márquez, la soprano Montserrat Caballé, el jugador Pau Gasol i també el pintor Salvador Dalí.

La mecànica de El mejor de la historia

Els 50 personatges s'organitzaran en cinc grups que es presentaran en grups de 10 a cada episodi. Els dos més votats de cada grup, seran els qui s'enfrontaran en un duel final. De cada programa sortirà un finalista, el favorit de l'audiència. A la ran final competiran els cinc personatges més votats dels programes anteriors però només un d'ells s'alçarà com El mejor de la historia.

Els candidats del primer programa són Federico García Lorca, Lola Flores, Andrés Iniesta, Emilio Aragó, Rosalía de Castro, Francisco de Goya, Hernán Cortés, Ferran Adrià, Agustina d'Aragó i Fernando Alonso.

La llista dels 50 finalistes:

 • Agustina de Aragón
 • Andrés Iniesta
 • Amancio Ortega
 • Antonio Machado
 • Felip VI
 • Isabel I de Castilla (Isabel la Catòlica)
 • José Ortega y Gasset
 • Júlia Otero
 • Manolo Santana
 • Montserrat Caballé
 • Rafael Nadal
 • Salvador Dalí
 • Ángel Nieto
 • Benito Pérez Galdós
 • Chicho Ibáñez Serrador
 • Cristóbal Colón
 • Felipe González
 • Jesús Quintero
 • Pablo Picasso
 • Paco de Lucía
 • Severiano Ballesteros
 • Severo Ochoa
 • Emilio Aragón
 • Federico García Lorca
 • Fernando Alonso
 • Francisco de Goya
 • Hernán Cortés
 • Ferran Adrià
 • Lola Flores
 • Rosalía de Castro
 • Antoni Gaudí
 • Clara Campoamor
 • El Greco
 • Félix Rodríguez de la Fuente
 • Iker Casillas
 • Isabel II de España
 • Juan Ramón Jiménez
 • Mercedes Milá
 • Miguel Indurain
 • Santiago Ramón y Cajal
 • Adolfo Suárez
 • Diego Velázquez
 • Dolores Ibárruri (La Pasionaria)
 • Jesús Hermida
 • Manuel de Falla
 • Marc Márquez
 • Matías Prats
 • Miguel de Cervantes
 • Pau Gasol
 • Ramón María del Valle Inclán

ETIQUETES:

Deixa un comentari