FIGURA CLAU

El nou 3Cat estrena una docusèrie sobre Josep Lluís Núñez amb la participació de Jordi Pujol

La plataforma de TV3 estrena "Núñez", una sèrie documental de quatre capítols sobre la figura de l'expresident del Barça

Josep Lluís Núñez durant una entrevista a TV3 l'any 1992

Aquest dimecres 20 de desembre, la plataforma 3Cat estrenarà Núñez, una sèrie documental, de quatre capítols, impactant i irreverent sobre l'expresident del Barça, Josep Lluís Núñez (1978-2000) i que va morir l'any 2018. La docusèrie comptarà amb més de 50 entrevistats de luxe com l'expresident català Jordi Pujol, l'expresident del Barça Joan Gaspart, el seu gran imitador l'actor Carlos Latre, així com exfutbolistes, directius, periodistes, familiars, aliats i enemics.

"Delinqüent!", així és com descriu l'humorista i expresentador de TV3, Joel Díaz, a l'expresident blaugrana. "Un fora de sèrie i una gran persona", sentencia Gaspart al vídeo promocional de la cadena.

El documental produït per Abacus (Cuina salvatge, Jo mai, mai) amb un cost de 385.156 euros, serà el retrat d'una època, d'un futbol i d'una manera de fer negocis que ja no tornaran i, sobretot, d'una figura controvertida i irrepetible. Josep Lluís Núñez és la història d'un home que va néixer a Cantàbria i que amb set mesos arriba a Catalunya, sense gairebé res, i acaba sent el president de la segona institució més poderosa del país.

Enmig de tot plegat, ambició, amor, lluites de poder, enfrontaments amb la Generalitat, una relació tensa amb la premsa, amics que acaben sent enemics, enemics que acaben sent amics, futbol, alegries, fracassos i moltes llàgrimes. La lluita d'un home per fer del Barça el millor club d'Europa, però sobretot la lluita d'un home per ser acceptat i respectat per la societat catalana, que mai no el va reconèixer del tot.

Capítol 1. Motí al president

La història de Núñez des de la seva arribada a Catalunya fill d'un duaner humil, la seva ascensió a la societat catalana com a constructor immobiliari, la seva victòria a les eleccions del Barça contra pronòstic i enmig d'una de les campanyes més fosques que es recorden i el seu primer gran títol com a president. Una final que va marcar un abans i un després a la història del club i en la personalitat del propi Núñez: la final de Basilea.

Capítol 2. Notícia d'un segrest

Impulsat per l'èxit de Basilea, Núñez intenta fer del Barça el millor club d'Europa. Però malgrat els grans fitxatges d'estrelles com Schuster, Maradona i Quini i la gran quantitat de diners invertits, sempre hi haurà una desgràcia o altra que s'interposarà en el seu camí. Lesions, malalties, un segrest, problemes del vestidor amb les drogues… Fins que, per fi, arriba l'oportunitat ideal per fer realitat el seu somni: una final de Copa d'Europa, a Sevilla, contra un equip desconegut i amb la grada plena d'aficionats del Barça.

Capítol 3. Núñez vs Cruyff

Després del trauma de Sevilla i enmig de problemes dels contractes amb Hisenda, els jugadors del Barça demanen la dimissió de Núñez. Un fet inèdit a cap club de futbol del món. Els seus enemics veuen el moment ideal per desbancar-lo. Però Núñez no es deixa vèncer per la pressió i decidirà fer foc nou a l'equip i apostar per algú que acabarà canviant la història del Barça: Johan Cruyff.

Capítol 4. Descens a l'infern

Malgrat la victòria de Wembley, les relacions de Núñez i Cruyff no són bones. I empitjoren fins al punt que Núñez l'acomiada en una de les rodes de premsa més recordades de la història. Intentarà reconstruir l'equip i l'esquerda de la massa social, però després de vint-i-dos anys, i acorralat pels problemes de la seva constructora amb Hisenda, ja no té força per continuar. És el final d'una figura mítica i l'inici d'una paraula que l'ha sobreviscut: el Nuñisme.

ETIQUETES:

Deixa un comentari