PRESENTADOR

Josep Cuní sobre el seu salt a Madrid: "Si puc treballar per a 47 milions per què m'he de limitar?"

"Estic en una mena de ressorgiment, de tornar a començar. He canviat d'idioma i de vida", va assegurar el veterà presentador

Josep Cuní, en una imatge d'arxiu

El periodista Josep Cuní (69) va ser el primer convidat de la nova temporada del Col·lapse de Ricard Ustrell d'aquest dissabte a TV3. L'espai, que es va estrenar liderant la nit amb 186.000 espectadors i un 13,2%, va mantenir una sincera conversa amb el veterà presentador des del municipi de Pals, al Baix Empordà. "Molta gent es pregunta: Què fa en Cuní? Doncs està a RNE, a les nits i en castellà", va començar dient Ustrell.

"Estic en una mena de ressorgiment de tornar a començar. He canviat d'idioma, de vida… Si puc treballar per a 47 milions per què m'he de limitar a 7 milions?", va assegurar Cuní. Cal recordar que la trajectòria del Josep sempre havia estat lligada a Catalunya i en català. Va ser el primer presentador del matinal de Catalunya Ràdio l'any 1985 amb el nom de El matí de Josep Cuní, però la seva trajectòria és llarga i extensa.

Ustrell i Cuní durant l'entrevista a Pals (TV3)

"Soc molt autoexigent"

A la televisió, també va presentar les tardes de TV3 amb La tarda és nostra (1994), així com els espais de prime time L'aventura quotidiana (1999-2001) i Coses que passen (2002-2004). Al 2004, Cuní va ser l'escollit per aixecar la franja matinal de TV3 amb el magazín Els matins que es va emetre amb gran èxit d'audiència fins al 2011, quan va fitxar per 8tv per conduir 8 al dia.

Al 2018, el comunicador va deixar la cadena del Grup Godó i va fitxar per la SER Catalunya on va fer el matinal Aquí, amb Josep Cuní. Actualment i des del setembre del 2022 condueix l'informatiu 24 horas de RNE per a tota Espanya. Va ser durant la seva etapa al capdavant de la franja matinal de TV3 quan va viure un moment que marcarà per sempre més la seva carrera professional. El famós "prou, prou, prou", que va protagonitzar durant una tertúlia sobre l'extrema dreta a Catalunya.

"Va ser un fracàs estrepitós, no vaig saber controlar la situació, no vaig saber escollir bé els interlocutors. Soc molt autoexigent i això és el que a mi m'ha condicionat moltes vegades i que em fa arrossegar una imatge de superb, d'orgullós, de petulant, fred, calculador...", va reconèixer el presentador.

Cuní, també va fer referència a la campanya que va patir en contra seva quan va fitxar per COM Ràdio, l'emissora impulsada per la Diputació de Barcelona, un ens que gairebé sempre ha estat presidit pel PSC. "Em va saber greu. Com que aquella emissora era vista com un projecte socialista, persones del sector convergent, però no només, van considerar que jo havia fet una traïció. Jo ho havia acceptat perquè em semblava bo per al país que hi hagués pluralitat. Em semblava que feia un país normal. En honor a la veritat haig de dir que el President Pujol em va trucar i se'm va disculpar. Jo li vaig agrair moltíssim i al cap dels anys, el dia que jo m'acomiadava de la SER Catalunya, em va concedir la seva darrera entrevista".

Mira l'entrevista sencera aquí:

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Guillem

    Per mi et pots quedar per sempre a Madrid, ets penós !!

Deixa un comentari