CCMA

TV3 i Catalunya Ràdio tornaran a tenir delegació a la Catalunya Nord

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, assegura que també reforçaran les delegacions del País Valencià i les Balears

TV3 i Catalunya Ràdio tornaran a tenir delegacions a la Catalunya Nord. La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ho ha anunciat aquest divendres durant la sessió de control al Parlament, i assegura que la reobertura es farà efectiva en els pròxims mesos. La mesura està impulsada pel Consell de Govern de la CCMA que també s'ha compromès a reforçar les delegacions del País Valencià i les Illes Balears.

L'aposta de la corporació també afectarà les delegacions del País Valencià i les Balears. "Es duplicaran efectius per fer les delegacions més fortes", assegura Romà. En concret, una de les primeres mesures que es farà efectiva serà que els pròxims mesos TV3 tornarà a oferir imatges en directe de la càmera del Castellet de Perpinyà a la informació meteorològica.

La càmera es va desconnectar el 2013, coincidint amb el desmantellament de delegació de la Catalunya Nord – inaugurada el 2005- que es va tancar en un context de retallades que també va fer desaparèixer altres corresponsalies com les de les Terres de l'Ebre i el Pirineu. La CCMA llavors va rescindir els contractes que tenia amb diverses productores.

L'anunci del tancament de la delegació de TV3 a Perpinyà va provocar una onada de protestes per part de professionals i agents polítics i socials. ERC i la federació en defensa de la llengua i la cultura catalanes van publicar un comunicat crític amb la decisió signat per nombroses entitats.

La reobertura forma part d'un canvi de criteri de l'ens públic. El 2020, la llavors presidenta de la CCMA en funcions, Núria Llorach va assegurar que no tenien previst reobrir-la. "Hi ha el mateix temps de desplaçament des de Girona a Ripoll que a Perpinyà", va argumentar tot defensant que TV3 es va veure obligada a "racionalitzar" els seus recursos en plena crisi. "No va ser una renúncia informativa, sinó una necessitat d'adaptar-nos als recursos de què disposàvem", va afegir.

ETIQUETES:

Deixa un comentari