NÚMEROS VERMELLS

El Grup Godó declara pèrdues de 5 milions d'euros el 2022

Després d'haver tancat el 2021 amb un benefici de 2,4 milions, l'empresa editora de RAC1 i La Vanguardia ha tingut unes pèrdues de més de 5 milions d'euros

El Grup Godó entra en pèrdues

Males dades per al Grup Godó, editor de mitjans com RAC1, La Vanguardia o Mundo Deportivo. Segons els comptes de l'empresa liderada per Javier de Godó, dipositats al Registre Mercantil de Barcelona, el grup va tancar el 2022 amb unes pèrdues d'explotació de 5,063 milions d'euros, segons informa ElEconomista.

Una dada preocupant si és té en compte que l'empresa va tancar l'exercici anterior amb un benefici de 6,189 milions. Així doncs, durant el 2022, el grup va assolir uns ingressos d'explotació de 128,992 milions d'euros, un 5,8% més que els 121,898 milions de l'any anterior.

A banda d'això, el Grup Godó va obtenir unes pèrdues abans d'impostos de 7,020 milions d'euros, quan el 2021 va obtenir un benefici de 2,960 milions.

Cal recordar que fa anys que el grup es troba immers en un context de retallades. Al 2021 va vendre 8tv per 10 milions d'euros a l'empresari italià Nicola Pedrazzoli i l'any passat es va vendre el 20% de les seves participacions a Prisa Radio per 45 milions d'euros.

En aquest context, RAC1 va decidir acomiadar Albert Om per intentar retallar despeses. Una decisió que va arribar després del cessament del director de l'emissora Jaume Peral al mes de maig. Al seu lloc, Godó va situar a Eulàlia Carbonell i Xavi Pérez, amb la intenció d'"incorporar un perfil més enfocat a la gestió i no tant als continguts editorials".

ETIQUETES:

Deixa un comentari