REPORTATGE

Condemna de 10.000 euros a TVE per donar veu a una dona que va denunciar el rebombori sexual de la seva veïna

L'espai que presentava la catalana María Casado, va donar veu a una dona de Salamanca que no podia dormir pel soroll que feia la seva veïna

María Casado a "La mañana" de TVE

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a una dona i Televisió Espanyola per un reportatge emès al març del 2017 al programa La mañana de La 1. L'espai que presentava la catalana María Casado, va donar veu a una dona de Salamanca que no podia dormir pel soroll que feia la seva veïna quan mantenia relacions sexuals.

El programa en qüestió es va desplaçar a un barri de la ciutat de Salamanca per dona veu a la denúncia de la dona que es queixava dels intensos sorolls de la seva veïna. Segons ella, un rebombori que fins i tot li van provocar esquerdes i caiguda d'objectes de la prestatgeria. "Ens cauen les fotos a terra", va dir la dona.

La testimoni també va deixar caure que la seva veïna molt possiblement es dedicaria a la prostitució i el programa fins i tot va ensenyar imatges de la porta de casa seva. "Què escoltes aquí?", va preguntar la reportera de TVE. "Retumba tot. Diuen coses com: 'Dona-m'ho tot', 'vull més', 'empeny'…", va respondre la dona.

La reportera de TVE a casa de la denunciant

Davant d'això, la dona assenyalada va decidir denunciar a la veïna i també a TVE per haver ensenyat el seu domicili, entenent que s'havia vulnerat la seva intimitat. Uns fets que el tribunal considera ara que no eren d'interès i, que en canvi, perjudiquen a la veïna afectada. Tant és així, que tant la dona com TVE hauran de pagar, de forma conjunta i solidària, una indemnització de 10.000 euros a la víctima.

"No està justificat i és desproporcionat que s'airegés en un programa de televisió que les molèsties acústiques produïdes poguessin procedir de la intensa activitat sexual de la veïna, suposen un atemptat tant a la intimitat com a la reputació personal de la demandant", sentencia el Suprem.

ETIQUETES:

Deixa un comentari