BOMBA

Ricard Ustrell presentarà "El matí de Catalunya Ràdio" en substitució de Laura Rosel

El presentador del "Col·lapse" de TV3 assumirà la conducció del matinal amb el repte de recuperar el lideratge d'audiència

Ricard Ustrell, nou presentador d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Notícia bomba a Catalunya Ràdio i TV3. Ricard Ustrell (32) serà el nou presentador de El matí de Catalunya Ràdio a partir de la propera temporada en substitució de Laura Rosel (42) que condueix l'espai des del setembre del 2020. Segons ha avançat en primícia el grup Nació i ha confirmat la cadena pública, l'actual presentador del Col·lapse es posarà al capdavant del magazín matinal de l'emissora pública amb l'enorme repte de plantar cara a Jordi Basté i el seu El Món a RAC1.

Un autèntic terrabastall que s'ha comunicat aquest dilluns al matí al consell de govern de la CCMA i a la mateixa Rosel i el seu equip. Es tracta d'una decisió de l'actual director de l'emissora Jordi Borda, que vol servir com a revulsiu per recuperar el lideratge d'audiència. Sigui com sigui, i segons ha pogut saber elmondelatele.cat, la notícia ha generat "sorpresa i inquietud" entre els seus treballadors.

Cal recordar que segons les dades de l'últim estudi de l'EGM, Basté va aconseguir 647.000 oients i gairebé va doblar a Rosel que només en va obtenir 394.000. Una diferència abismal de 253.000 seguidors. Un lideratge per a l'emissora del Grup Godó que s'ha mantingut inalterable des de l'abril del 2009, quan Basté va aconseguir desbancar al matinal de Catalunya Ràdio, després de la polèmica sortida d'Antoni Bassas. Aquell mateix any, RAC1 també va destronar a Catalunya Ràdio com l'emissora més escoltada.

En la nota de premsa feta pública per la CCMA, Ustrell ha avançat que el seu nou matinal serà "original en tots els àmbits, amb una marcada aposta digital, i que cada matí passin coses diferents". El comunicat també acaba agraïnt a Laura Rosel la "professionalitat demostrada aquestes darreres tres temporades".

El fitxatge d'Ustrell suposarà el retorn del presentador a Catalunya Ràdio on va començar a treballar l'any 2009 amb programes com Els optimistes (2013-1015) i El suplement (2015-2018). De fet, l'any 2017 va aconseguir convertir-se en el programa més escoltat de Catalunya Ràdio, superant fins i tot a El Matí de Catalunya Ràdio, amb 638.000 oients.

A partir del setembre de 2017, el presentador va compaginar la conducció d'El Suplement amb el salt a TV3, on va estrenar el popular programa d'actualitat Preguntes Freqüents (FAQS), que va abandonar al gener del 2018, quan va ser substituït per la pròpia Laura Rosel.

Cal recordar que Rosel havia estat una de les veus de RAC1 i havia fet el salt a la televisió com a presentadora del 8aldia de 8tv quan Josep Cuní va abandonar la cadena.

Ustrell també seguirà a Col·lapse

Després d'una aturada per motius d'estrès i ansietat, Ustrell va tornar a TV3, primer amb un espai d'entrevistes que es deia Quatre gats i a partir del setembre del 2019, va estrenar el Planta baixa que en aquella primera etapa s'emetia d'11 a 14h. Al juliol del 2022, Ustrell va deixar l'espai matinal per fer-se càrrec de les nits de dissabte amb Col·lapse.

Al seu lloc, Agnès Marquès va agafar les regnes de l'espai que va saltar a la franja de tarda, ocupant el lloc del Tot es mou d'Helena Garcia Melero que va saltar al migdia. Una aposta que no ha acabat de convèncer als espectadors i per això, a partir de la propera temporada, el Planta baixa es mantindrà a la tarda però amb un horari reduït de 17.30 a 19.15h.

Pel que fa a Col·lapse, l'espai ha renovat per una temporada més, i la intenció és que Ustrell compagini la presentació del matinal radiofònic amb el programa dels dissabtes a la nit.

ETIQUETES:

Deixa un comentari