SALARI MÍNIM

Surt a la llum quant cobren els concursants d'"Eufòria"

El diari 'Ara' revela que els participants d'aquesta segona edició cobren menys que el salari mínim: 264 euros per setmana

Concert d'"Eufòria" al Palau Sant Jordi

El diara Ara ha revelat quant cobren els concursants d'Eufòria d'aquesta segona edició per cada setmana que es mantenen al programa: uns 264 euros nets, per una jornada completa de 40 hores. Una xifra que és inferior al salari mínim interprofessional.

Tot i això, es tracta d'una millora substancial, ja que en la primera edició, els concursants no van cobrar res, perquè es considerava que se'ls compensava "en visibilitat".

Segons explicat el diari, el cas d'en Triquell, que va haver de renunciar a emancipar-se perquè no es podia pagar el lloguer, va ser el detonant perquè TV3 acordés amb la productora Veranda que els concursants tinguessin una retribució. I és que aquesta segona edició d'Eufòria, ha incrementat un 37% el seu pressupost.

Si la primera temporada va costar 1.386.471 euros, aquesta segona, el pressupost ha pujat fins als 1.900.601 euros. Un increment que la CCMA justifica per diversos factors: l'increment de l'IPC, de la despesa energètica i el fet que ara la productora contracta els concursants, a més d'entrar en nòmina també els ballarins (que abans cobraven directament de TV3).

Malgrat això, les despeses de contractació dels concursants se situaria per sota dels 100.000 euros, és a dir, menys d'un 5% del cost total del programa.

Els concursants d'"Eufòria" al Palau Sant Jordi de Barcelona

Unes obligacions dures

L'Ara també explica que a canvi del sou que reben ara els concursants, els artistes passen a tenir una sèrie d'obligacions que bàsicament consisteixen en que han d'estar sempre disponibles per a totes les sessions de promoció, assajos i enregistraments, així com implicar-se les activitats comercials i de publicitat.

En cas de no complir-ho, hauran d'indemnitzar tots els danys i perjudicis que ocasionin a la productora. Un contracte que a més, els lliga durant 18 mesos amb totes les activitats que s'organitzin amb la marca Eufòria. Per exemple, el possible concert al Palau Sant Jordi.

Tot i que el contracte no especifica quants diners poden rebre per actuació, el Triquell va revelar en una entrevista al mateix diari que el caixet pels dos recitals va ser d'uns 2.000 euros bruts. Cal redordar que els dos recitals van aplegar en total 34.324 espectadors, que, a una mitjana de 23 euros per entrada, sumen una recaptació de 789.452 euros.

Concert d'"Eufòria" al Palau Sant Jordi

ETIQUETES:

Deixa un comentari