CONTUNDENT

Una històrica periodista de TV3 carrega contra la cadena i apunta a Ramon Pellicer: "El veig antic"

La veterana periodista de cultura 'Peté' Soler, jubilada després de 40 anys a la cadena, critica la discriminació que pateixen les dones de més edat

Ramon Pellicer, presentador del "TN Cap de setmana"

La periodista Maria Josep Soler, més coneguda com a 'Peté' s'acaba de jubilar després de 40 anys a TV3. Soler va ser de cap de cultura dels informatius durant més d'una dècada, va aparèixer a Els matins de Josep Cuní i actualment formava part de l'equip del Tot es mou d'Helena García Melero.

Va ser precisament en aquest programa, quan el passat 27 de gener es va acomiadar en directe amb els espectadors i Melero ho va aprofitar per destacar la seva gran exclusiva: "Tu vas ser la persona que va donar l'exclusiva de la seva relació arreu del món". I és que Soler va ser la periodista que va destapar l'afer entre Shakira i Piqué, a partir d'una pregunta que va fer a la cantant colombiana durant una roda de premsa.

"Todo viene del wakawakismo, hay un wakarumor que se me wakaadjudica. Son los gajes del wakaoficio", va respondre la cantant colombiana a la de TV3, deixant entreveure que sí que estava amb Piqué. Però anècdotes a banda, Soler que ja no ha de fitxar cada matí a TV3, acaba de concedir una entrevista a Comunicació21 en la què s'ha despatxat a gust contra alguns dels seus excompanys.

'Peté' Soler al seu darrer "Tot es mou"

"TV3 ha de competir amb la BBC i no amb les autonòmiques"

Per començar, ha carregat contra la poca presència d'espais culturals a la cadena pública: "Tot el que no és notícia als TN, després té un paper residual en la cadena. És el cas de Quan arribin els marcians, que és l'únic programa cultural i s'emet en una franja poc visible", assegura.

També s'ha mostrat crítica amb els continguts actuals de TV3. "TV3 ha de competir amb la BBC i no amb la resta de televisions autonòmiques de l'Estat. Per mi és un error que avui comet la tele. Perquè la majoria de continguts que ofereixen les televisions autonòmiques són realitys o programes que no tenen res a veure amb la realitat del nostre país. Estic convençuda que l'audiència de TV3, que és llesta, ens ho agrairia. I aquesta tendència ens fa perdre la identitat, i la identitat és la nostra essència".

La darrera aparició de 'Peté' Soler a TV3

"Al Ramon Pellicer el veig antic"

Però si hi ha una qüestió on la periodista no s'ha mossegat la llengua, ha estat en referència a la poca presència de dones de més edat al davant de les càmeres i fins i tot arriba a donar noms: "Per què el TN més vist de la tele (el cap de setmana) el presenta un periodista home que supera la seixantena i una periodista dona 20 anys més jove? En Pellicer, que el veig antic, no molesta. En canvi, una dona de la seva edat, sí". Ramon Pellicer té 62 anys i la seva companya del Telenotícies, Cristina Riba en té 43.

Ramon Pellicer i Cristina Riba al "TN cap de setmana"

"Quan ens apareixen arrugues i no ens sentim estupendes, ens arraconem nosaltres mateixes. En condicions normals, Mònica Huguet hauria d'estar fent pantalla a TV3. És una periodista fresca, dinàmica i que està en forma. Possiblement la direcció ja busca aquest perfil de dona jove, no només d'aspecte físic, sinó també d'actitud", assegura Soler.

L'ex de TV3 també ha fet refèrència a l'etern debat sobre l'envelliment de la plantilla de TV3, assegurant que "molts d'ells estan estancats". Per a la periodista el problema "és que els professionals joves que entren a TV3 es contagien d'aquest tarannà.

Mònica Huguet en la seva darrera aparició a TV3

ETIQUETES:

Comentaris ( 3 )

 1. Juan F.

  Per mi Ramon Pellicer es de lo millor de TV3 en aquet moment.
  Pode a vegades para el resentiment de algunes persones.

 2. DOLORS BORT BERTRAN

  Penso igual que la Núria.
  Si tv3 ha de competir amb teles extrangeres, ha de valorar als presentadors més madurs perque tenen molta experiència i molt bon aspecte fīsic, millor que els joves!!!!!!!
  Per exemple, la BBC. Elegancia que dona enveija…

 3. Núria Farré

  No sé qui és aquesta Pete Soler, per sí que sé que el Ramon Pellicer és un gran grandíssim professional i que quan és jubili el trobarem a faltar

Deixa un comentari