FRACÀS

TVE confirma la desfeta del "Benidorm Fest 2023": Només 10.000 vots enfront dels 42.000 de fa un any

La cadena estudiarà incorporar una aplicació de vot gratuït, després de conèixer que la participació ha caigut de forma preocupant

"Benidorm Fest 2023"

La primera semifinal del Benidorm Fest 2023 ha deixat un sabor de boca agredolç als responsables de TVE. L'audiència del certamen musical va caure -1,8 punts a Espanya (10,0%) i -0,8 a Catalunya (8,5%). Unes xifres que encara van ser més baixes per a la prèvia La noche del Beniform Fest amb un 5,0% a Catalunya (6,8% a Espanya).

Menció apart mereix el resultat que va obtenir la seminfinal a Galícia (7,2%) on es va desplomar -17,2 punts sense el 'ganxo' de les Tanxugueiras.

Aquest dimecres la cadena pública ha celebrat una roda de premsa per valorar les dades d'aquesta primera gala on ha revelat una altra mala notícia. La quantitat de vots rebuts dels espectadors, l'anomenat televot ha caigut en picat. Segons ha revelat María Eizaguirre, directora de Comunicació i Participació de RTVE, la cadena va rebre un total de 10.285 vots (2.778 trucades) i SMS (7.507) per escollir als primers quatre semifinalistes.

Unes xifres que contrasten amb l'èxit que van aconseguir a la primera semifinal de l'edició de, 2022, on van rebre un total de 42.051 vots del televot (16.854 trucades i 25.197 SMS). Una participació que va arribar als 192.000 vots durant la gala final.

Sobre aquesta caiguda de la participació del públic, TVE ha admès que de cara a la propera edició es plantegen introduir els vots gratuïts. "Cal extreure conclusions i una d'elles és segurament posar en marxa una aplicació de vot gratuït que esperem que estigui activa per a la tercera edició", ha dit Eizaguirre.

ETIQUETES:

Deixa un comentari