NOU GIR

Mediaset fa marxa enrere amb el seu Codi Ètic per 'salvar' l'essència de "Sálvame"

La nova direcció de la cadena arriba a un acord amb "La Fábrica de la Tele" i permetrà que els col·laboradors del programa puguin abandonar el plató

Alguns dels col·laboradors de "Sálvame"

Fa només una setmana, es feia públic que la nova direcció de Mediaset havia aprovat un nou Codi Ètic on entre d'altres mesures, es prohibia que cap presentador o col·laborador pogués abandonar el plató ni llançar al·lusions polítiques durant l'emissió en directe dels programes.

Uns canvis que formaven part de la nova línia empresa pel nou CEO de la cadena Alessandro Salem, així com de Massimo Musolino responsable de les àrees de Gestió i Operacions i de Borja Prado com a president.

Però la imminent entrada en vigor de la norma era a la pràctica, tot un míssil en la línia de flotació de Sálvame. Des dels seus inicis, habituals havien estat els posicionaments polítics del seu presentador Jorge Javier Vázquez, així com les sonades sortides del plató. Tot i això, en els primers dies d'entrada en vigor de les noves restriccions, el de Badalona ja s'havia saltat aquesta norma.

Però si hi havia un fet que posava en escac al programa de tarda de Telecinco era precisament que cap dels seus col·laboradors pogués sortir del plató. Tant és així que la setmana passada, Belén Esteban va abandonar el programa i els seus companys li van haver de cridar l'antenció, recordant-li que ja no es podia fer.

Jorge Javier Vázquez a "Sálvame"

Aquests dimarts i segons ha avançat El Mundo, s'ha arribat a un acord amb la productora del programa per flexibilitzar la norma en el punt relatiu a la prohibició d'abandonar el programa en directe. Així, s'ha acordat que aquest apartat del Codi Ètic afecti només afecti els presentadors. És a dir, si un presentador marxa del programa, com va passar amb Paz Padilla al gener del 2022, tindrà sanció.

El motiu d'aquesta modificació és que "Sálvame té una dinàmica pròpia", apunten fonts del programa a verTele: "En sí mateix és un neo-reality, amb personatges, i té les seves pròpies normes internes del programa. Si un personatge de Sálvame necessita abandonar temporalment el programa, la direcció de Mediaset ho entén i l'empara".

Una decisió que serà tota una alenada d'aire per al magazín de Jorge Javier i la seva colla que podrà mantenir així la seva essència. En canvi, de oment es manté la prohibició a fer cap referència política i més en any electoral. Segons afegeixen a El Mundo des de la productora: "Complirem amb tot. En any electoral no entrarem en temes que divideixin a l'audiència". Veurem si es compleix.

ETIQUETES:

Deixa un comentari