MULTA

El Suprem dona la raó a Jaume Roures i condemna TV3 a pagar-li 200.000 euros pel "Tarda oberta"

El tribunal confirma la multa a la cadena pública per haver suprimit el magazín de l'any 2018 i que el productor va vincular al fet que no havia volgut a Pilar Rahola

Jaume Roures al Parlament

El Tribunal Suprem ha condemant TV3 a pagar 200.045,41 euros a la productora Mediapro de Jaume Roures, en concepte d'indemnització per haver cancel·lat de manera unilateral el programa Tarda oberta, que es va emetre del 4 de setembre del 2017 al 2 de febrer del 2018.

Segons ha avançat Nació, la resolució es va traslladar a les parts l'1 de febrer després d'haver-se desestimat el recurs de cassació interposat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i segons han explicat fonts de Mediapro TV3 ja va pagar la multa malgrat que ara arribi la resolució del Suprem.

Aquests 200.045,41 euros són el resultat del benefici que la productora va deixar d'ingressar per cada programa no emès i de la indemnització que va haver de pagar a Vador Lladó, presentador del programa. La CCMA va presentar recurs contra aquesta resolució i el febrer de 2020 l'Audiència de Barcelona va desestimar-lo i va ratificar la sentència. La Corporació ho va recórrer, en cassació, al Suprem, que finalment ha ratificat la sentència i ha donat la raó a Roures.

Vador Lladó i Ruth Jiménez a "Tarda oberta"

Motius pressupostaris o d'audiència?

Quan es va decidir suprimir el Tarda oberta, Vicent Sanchis com a director de TV3 i Brauli Duart com a president de la CCMA, van al·legar motius pressupostaris per a la cancel·lació del programa. En aquells anys, Hisenda reclamava fins a 167 milions d'euros a TV3 per concepte de la devolució de l'IVA. Però el jutge no va comprar aquesta excusa argumentant que quan la cadena va signar el contracte amb la productora ja existia aquest canvi de criteri fiscal i que això podria tenir conseqüències econòmiques.

Estrenat el 4 de setembre del 2017 com una de les grans apostes de la temporada, l'espai conduït per Vador Lladó i Ruth Jiménez, no va obtenir unes bones xifres d'audiència en plena onada del procés d'independència. L'estrena es va quedar amb 72.000 espectadors i un insòlit 5,7% de quota. Però el programa va incrementar els seus continguts polítics i l'audiència va pujar. Durant el seu darrer mes en antena (gener del 2018), el programa va aconseguir el seu millor resultat amb 223.000 teleespectadors i un 13,4% de quota.

L'espai va ser rellevat pel Tot es mou d'Helena Garcia Melero i va assumir amb recursos propi la producció del magazín de tarda.

El suposat veto a Pilar Rahola

En una compareixença al Parlament l'octubre de l'any 2022, Roures va afegir més llenya al foc insinuant que la supressió del programa s'havia degut a la negativa de Mediapro a acceptar incloure Pilar Rahola com a col·laboradora del programa. "Ho vam rebutjar perquè no ens semblava de cap utilitat", va dir el de Mediparo.

Vicent Sanchis respon a Roures

Aquest divendres a la tarda, el Versió RAC1 ha parlat amb l'exdirector de TV3, Vicent Sanchis, per conèixer la seva versió dels fets. Aquestes han estat les seves paraules:

"Aquesta insinuació fa morir de riure. Algú pot pensar que vam cancel·lar el programa diari perquè no accepten a un col·laborador? És increïble. Evidentment que no! El que va passar és que hi havien menys ingressos i s'havia de rebaixar tot el pressupost per impedir que la CCMA fés dèficit. Un dels pocs programes que podíem assumir com a producció pròpia era el 'Tarda oberta'".

ETIQUETES:

Deixa un comentari