HISTÒRIA DE LA TV

El "Polònia" celebra 17 anys a TV3: Així ha estat la seva evolució des del 2006

Durant aquests anys s'han emès fins a 667 programes i 7.345 esquetxos amb una audiència mitjana del 20,7%

"Polònia" (TV3)

Aquest dijous, 16 de febrer, el Polònia de TV3 celebra el 17è aniversari. Va ser també un dijous del 2006 quan es va emetre el primer Polònia de la història. Des d'aleshores hi ha hagut sis presidents de la Generalitat, tres presidents del govern espanyol i nou entrenadors del Barça.

Durant aquests anys s'han emès fins a 667 programes regulars, sense comptar els especials i els resums; això és tradueix en més de 20.000 minuts emesos, que serien 333 hores i gairebé catorze dies ininterromputs de Polònia. Tots aquests minuts s'han traduït en 7.345 esquetxos, 430 musicals, s'han interpretat més de 1.000 personatges i 235 cameos.

L'origen del format es troba al programa Minoria absoluta, que es va emetre a RAC1 entre els anys 2000 i 2009 i que presentaven Toni Soler, Queco Novell i Manel Lucas, acompanyats d'alguns dels actors que després van protagonitzar el Polònia, com Cesc Casanovas, Bruno Oro, Agnès Busquets o Mireia Portas.

Queco Novell, Toni Soler i Manel Lucas al "Minoria absoluta" de RAC1

Abans de fer el salt a TV3, l'equip de Toni Soler va provar sort a Antena 3 amb Mire usté, un espai de paròdia de la política espanyola que es va estrenar l'octubre del 2005. Però l'audiència no va ser l'esperada, i després de 8 emissions el programa va ser cancel·lat.

Moltes vegades s'ha dit que l'humor català és diferent i si més no, quan el Polònia es va estrenar a TV3 va tenir un èxit d'audiència espectacular amb 1.025.000 espectadors i un 34,4% de quota. Unes xifres d'audiència que s'han mantingut inalterables al pas del temps amb una mitjana del 20,7%.

Així ha canviat el món des de la seva estrena

Per posar en valor aquesta fita, cal recordar que quan el Polònia es va estrenar, als diaris, tots en paper, tenien una secció que es deia anuncis classificats on, entre d'altres coses, es venien i es llogaven pisos. Les Ketchup van anar a Eurovisió i aquell febrer del 2006 es va celebrar a Barcelona la primera edició del Mobile World Congress, que va centrar aquesta primera edició en l'ADSL. També el 2006 vam votar al referèndum per a la reforma de l'Estatut i va entrar en vigor la llei antitabac que limitava els espais on es podia fumar.

Un capítol d'aniversari amb el retorn d'alguns personatges

En el capítol d'aquest dijous tornaran a l'escena personatges com Josep-Lluís Carod-Rovira (Toni Albà), Joan Tardà (Cesc Casanovas), José Luis Rodríguez Zapatero (Queco Novell), Soraya Sáenz de Santamaría (Agnès Busquets), Joan Herrera (Xavier Serrano), Mariano Rajoy (Queco Novell) i Pere Navarro (David Olivares), i moltes altres cares conegudes, reunits tots, de nou, per celebrar aquest aniversari.

ETIQUETES:

Deixa un comentari