TV3 estrena "3 dies d'agost", una minisèrie sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils

"3 dies d'agost"

La sèrie documental de tres capítols recorda i posa al dia les últimes informacions sobre els atemptats que hi va haver a Barcelona i Cambrils els dies 17 i 18 d'agost del 2017

TV3 estrenarà, el 16, 17 i 18 d'agost, després del TN vespre, "3 dies d'agost", amb tres episodis de 25 minuts de durada. La sèrie recull les últimes informacions que s'han sabut de la trama terrorista els últims mesos, després de les revelacions del sumari i de la sentència del judici, i amb entrevistes a protagonistes i experts. Entre els entrevistats, a banda d'analistes, advocats i policies, l'equip de TV3 ha entrevistat per primera vegada el jutge Félix Alonso Guevara, que va presidir el tribunal de l'Audiència Nacional que va jutjar els tres supervivents de la cèl·lula terrorista.

Cada un dels episodis de "3 dies d'agost" agrupa els fets que van passar els dies 16, 17 i 18 d'agost i analitza com 5 anys després han hagut de canviar les coses. Estat Islàmic continua reclutant joves occidentals? Com s'ho fa, avui? La pandèmia hi ha influït? Les víctimes d'aquests atemptats han estat reconegudes convenientment? I… avui estem més segurs i preparats per evitar atacs com el del 2017?

16 d'agost: "16A: La fàbrica d'explosius"  

El primer episodi posa al dia les informacions que hi ha sobre la casa d'Alcanar, on els terroristes fabricaven els explosius, i que va esclatar la nit del 16 d'agost de 2017. Diversos analistes, criminòlegs i policies expliquen com es va formar la cèl·lula terrorista i com funciona el sistema de reclutament d'Estat Islàmic (Daesh).

En aquest capítol, un policia expert en ciberespionatge explica al programa com Daesh actua a les xarxes socials més juvenils per detectar possibles joves radicalitzats. Un cop els tenen identificats, els converteixen en una cèl·lula terrorista com la que es va crear a Ripoll.

17 d'agost: "17A: Ciutat trencada" 

El segon episodi se centra en l'atemptat de la Rambla de Barcelona. Quan va saber que la casa d'Alcanar havia explotat, Younes Abouyaaqoub, que portava una de les furgonetes cap a Alcanar per carregar-la d'explosius, va decidir girar cua i, tot sol, dirigir la furgoneta cap a Barcelona per fer un atropellament massiu a la Rambla. Hi va haver centenars de ferits i 14 persones mortes, 15 comptant-hi el conductor que Younes Abouyaaqoub va assassinar per robar-li el cotxe i fugir.

18 d'agost: "18A: Abatuts"  

El tercer i últim episodi explica com, després de l'atemptat solitari de la Rambla de Barcelona, la resta de la cèl·lula va fer els atemptats de Cambrils. Com a conseqüència, una turista va resultar morta i els cinc terroristes van ser abatuts per la policia. Uns dies després, l'autor de l'atemptat de Barcelona, que havia fugit, també va ser abatut per la policia a Subirats.

En aquest darrer capítol s'analitza fins a quin punt va funcionar la coordinació entre les diverses policies que van intervenir en aquells atemptats. I acaba amb el sentiment que, al revés del que podria semblar, potser ara no estem pas més segurs que fa cinc anys davant de possibles nous atemptats.

ETIQUETES:

Deixa un comentari